Descopera Cetatea Prejmer, una dintre cele mai bine pastrate fortificatii din Europa

sursa foto: descoperalocuri.ro

Undeva în Transilvania, în județul Brașov, se află comuna Prejmer, un loc puțin cunoscut turiștilor, dar cu o istorie aparte. Originea așezării este necunoscută, la fel și data exactă a fondării sale, însă numele său duce cu gândul la poporul slav. Dacă e să ne raportăm la documente atunci prima atestare a localității datează din 1240, din vremea regelui Bela al IV-lea al Ungariei.

Cu câteva decenii înainte, însă, Cavalerii Teutoni au pus bazele Cetății Prejmer, cel mai vechi monument istoric din Brașov și una dintre cele mai bine păstrate fortificații din întreaga Europă. Cetatea a fost ridicată în 1211 cu scopul de a-i apăra pe locuitorii acelei zone de invaziile turcilor. Are forma unui cerc ce înconjoară Biseriva Evanghelică, în timp ce zidurile sale sunt înalte de 12 metri și groase de 3-4 metri.

Cetatea Prejmer a trecut de-a lungul timpului prin 50 de atacaturi ale turcilor, iar legendele din jurul ei spun c-a fost răpusă o singură dată. Chiar și atunci acest lucru ar fi fost cauzat de faptul că inamicii au păstrus în cetate în calitate de prieteni, transformându-se ulterior în atacatori.

Mai mult, Cetatea Prejmer este singurul obiectiv turistic din România care a primit trei stele în Ghidul Verde Michelin, destinat turismului. „Din ce ştim este singurul obiectiv turistic din ţară care a obţinut 3 stele în Ghidul Verde Michelin. Este un ghid pentru turiştii cunoscutori, iar cam 10-15% dintre vizitatorii noştri vin după ce au citit acest ghid. Anul trecut am avut peste 60.000 de turişti”, a declarat Silvia Zeimes, managerul Cetăţii Prejmer pentru Adevărul.

Dacă alegi să vizitezi fortificația de la Prejmer poți descoperi unul dintre cele mai vechi altare din Transilvania, pictat în secolul XV. Aceasta reprezintă unul dintre puținele obiective turistice care au scăpat neatinse după perioada comunistă, asta și ca urmare a faptului că între anii 1960 și 1973 statul român a semnat o investiție de 18 milioane de lei pentru restaurarea sa.

Cetatea era un punct strategic important, cu bastioane, porţi de fier şi poduri care se ridicau. Printre legendele din jurul ei circulă una conform căreia la una dintre invazii un tătar a fost lovit în cap de „dintele” unei porți de fier, iar în urma loviturii cel care a avut de suferit a fost chiar dintele porții. Astfel în prezent putem admira în interiorul cetății o poartă de fier „știrbă”.

O altă legendă spune că, în cazul în care un cuplu se certa, acesta era obligat să locuiască pentru mai mult timp în „odaia împăcării”, un loc în care cei doi parteneri aveau de împărțit un singur tacâm și un singur blid.

Care este povestea din spatele denumirii Pesterii de Gheata

sursa foto: cesavezi.ro

Poate că nu este printre principalele atracții turistice ale zonei, însă Peștera de Gheață este cu siguranță un obiectiv către care merită să-ți îndrepți atenția. Se află în Brașov și face parte din Munții Piatra Mare, la o altitudine de 1.400 de metri.

Este o peșteră verticală cu o arhitectură geologică aparte și poate fi găsită într-un bloc imens de calcar. Dacă nu ar fi marcată ar fi foarte greu de observat, astfel că cel mai probabil ai trece cu ușurință pe lângă ea în cazul în care nu ai ști că se află de fapt acolo. Peștera de Gheață are un aspect de fisură verticală în munte, îngustă, prin care vine un curent foarte rece.

Nu este deloc ușor de vizitat, asta ca urmare a faptului că turiștii care vor să intre în ea sunt nevoiți să urce printr-o fisură strâmtă cu dimensiuni ce pot varia de la un metru și jumătate până la chiar și doar jumătate de metru. În peșteră nu există scări, astfel că singura modalitate de a o parcurge implică sprijinitul de pereți și urcatul pe bolovani căzuți, un lucru deloc ușor în cele mai multe cazuri. La toate acestea se adaugă și faptul că suprafața este una foarte alunecoasă.

Totuși prima parte a peșterii este ceva mai ușor de vizitat, deoarece lumina naturală de afară poate reprezenta un real ajutor. Pentru partea a doua însă este nevoie de o pregătire specială. Îți recomandăm să fii echipat cu bocanci, un pulover gros și o lanternă puternică. Pe măsură ce înaintezi vei putea descoperi diverse formațiuni de gheață, în timp ce temperatura peșterii se menține constantă vară, la zero grade, și în scădere pe durata iernii. Lungimea totală a Peșterii de Gheață este de 50 de metri.

Pentru a ajunge la peșteră trebuie să pornești de la Cabana Dâmbul Morii și ai la dispoziție două trasee posibile: prin Șirul Stâncilor, traseu marcat cu punct roșu sau prin Canionul Șapte Scări, pe traseul marcat cu bandă galbenă. De altfel zona este ideală pentru cei pasionați de cățărări, deoarece în apropiere de Peștera de Gheață se află și alte microforme carstice precum Prăpastia Urșilor.

Alpin Film Festival ajunge duminica in Poiana Brasov

Alpin Film este singurul festival de cultură montană din România, iar faptul că acesta se desfășoară în trei dintre cele mai cunoscute stațiuni montane de la noi este un lucru firesc. Brașov, Predeal și Bușteni găzduiesc în acest an cea de-a treia ediție între 28 februarie și 4 martie.

Alpin Film Festival vine în întâmpinarea publicului cu filme din Belgia, Canada, Polonia sau Austria. Toate filmele din cadrul selecției internaționale au fost sau vor putea fi văzute la Centrul Cultural Reduta, Universitatea Transilvania şi la Centrul Cultural Aurel Stroe din Buşteni. În cadrul festivalului există de asemenea și o competiție națională intitulată „Filmul românesc de munte”, unde vor fi prezentate locuri fascinante atât din România, cât și din restul lumii. Locația principală a acestei competiții este Cinemateca Patria, acolo unde sunt prezente inclusiv echipele filmelor respective.

Pe lângă filme, Alpin Festival oferă celor interesați atât expoziții de fotografie legate de universul montan și alpinism, dar și dezbateri publice, prezentări de carte sau concursuri sportive. Una dintre dezbateri va fi pe tema ariilor protejate, în timp ce o alta va avea ca subiect central educația pentru turismul montan. Nu în ultimul rând se va discuta de asemenea pe tema împlinirii a 100 de ani de turism montan în România.

Duminică, în ultima zi a festivalului acesta se mută în Poiana Brașov, acolo unde începând cu ora 11:30 va avea loc la Centrul de Agrement și Divertisment evenimentul sportiv intitulat „Escaladă cu Zsolt”. La ora 15 același centru din Poiană va găzdui evenimentul „Ziua National Geographic”.

„Am început festivalul acum trei ani cu gândul de a crea un loc de întâlnire a celor care iubesc muntele şi îl înţeleg, de la cei care aleg să îi bată potecile până la cei care fac din alpinism o vocaţie. Există o comunitate puternică în România, sportivi, alergători montani, parapantişti, schiori, alpinişti care au atins diverse vârfuri de şase, şapte sau opt mii de metri în toată lumea. Pentru toţi aceştia, dar şi pentru cei care apreciază muntele fără să practice neapărat un sport, avem cel puţin un film, o carte, un colţ dintr-o expoziţie de fotografie, poveşti care să îi inspire şi să îi unească. Vrem să şi educăm publicul din România, dincolo doar de a-l informa sau a-i oferi o alternativă de weekend. Îi avem alături de noi pe cei care au realizat performanţe extraordinare pe munţii din întreaga lume, oameni din poveştile cărora generaţiile tinere au ce învăţa”, a spus Dan Burlac, directorul Alpin Film Festival şi iniţiatorul proiectului, conform newsbv.ro.

Programul complet al festivalului, dar și descrierile filmelor selecționate pot fi găsite pe www.alpinfilmfestival.ro. E important să știți că dacă doriți să participați intrarea este liberă!

sursa foto: adidasoutdoor.com

Cinci sporturi de iarna pe care le poti practica in Poiana Brasov

În aceste zile vremea ne aduce aminte că este încă iarnă, iar gândurile îndreptate către primăvară sunt nevoite să mai aștepte. Dacă acest lucru te bucură înseamnă că cel mai probabil ești un iubitor al anotimpului rece și al bucuriilor cu care vine el. Bucurii care uneori se pot traduce inclusiv prin multitudinea de sporturi de iarnă pe care le poți practica în această perioadă.

Mai jos am făcut o listă cu cinci astfel de sporturi pe care le poți încerca toată luna februarie în Poiana Brașov.

1. Schi sau snowboarding. Poiana Brașov este recunoscută nu doar în România, ci și în restul Europei pentru pârtiile sale, fiind considerată de asemenea cea mai modernă stațiune de schi din țară. Aici găsești 12 pârtii cu grade diferite de dificultate și un strat de zăpadă ce se menține chiar și 5 luni pe an. Astfel schiatul și snowboardingul sunt unele dintre prioritățile turiștilor care aleg să-și petreacă aici concediul.

2. Săniuș sau tubing. Nu doar schiorii au pârtii special amenajate pentru hobby-urile lor, ci și cei pasionați de săniuș. Poiana Brașov le oferă acestora zone special amenajate pentru a da câteva ture cu sania, însă le pune la dispoziție și tubingul, o activitate asemănătoare ce înlocuiește sania cu inelele gonflabile, oferind o viteză mai mare de coborâre.

3. ATV sau snowmobile. Dacă alegi să stai departe de pârtii poți încerca o plimbare cu ATV-urile sau cu un snowmobil. Astfel poți vizita stațiunea și poți descoperi inclusiv locuri puțin cunoscute turiștilor, aflate în mijlocul naturii.

4. Parapanta. Tot la capitolul „natură” îți propunem un zbor cu parapanta prin care să descoperi peisajele unice oferite de Munții Carpați înveliți în zăpadă. Poiana Brașov le oferă turiștilor mai multe centre pentru a apela la o astfel de experiență, dar și instructori care să se asigure că totul se desfășoară în deplină siguranță.

5. Echitație. Nu în ultimul rând în stațiune există multiple centre de echitație pentru cei pasionați de acest sport. Fiecare centru are câte un instructor, astfel că dacă vrei să încerci pentru prima oară o astfel de experiență poți opta pentru un curs dedicat începătorilor. La același capitol menționăm și plimbările cu sania trasă de cai sau cu atelajul, la rândul lor atracții pentru curioși.

Care sunt locurile din Transilvania preferate de turistii straini

Faptul că România are o mulțime de locuri apreicate de către străini reiese cu ușurință din modalitățile în care țara noastră este promovată constant ca destinație turistică de publicațiile de afară. Cel mai recent exemplu în acest sens a fost dat de britanicii de la Culture Trip, un site londonez de turism pe care poți găsi mai nou și o listă cu 11 locuri de vizitat în Transilvania.

Articolul scris de Roxana Coman este doar unul din lista ei de recomandări ce au la bază România. Aceasta a mai scris de-a lungul timpului despre locurile care-ți oferă cel mai reușit conținut de Instagram sau despre târgurile de Crăciun din țara noastră.

Roxana își începe articolul făcând referire la mitul lui Dracula și la faptul că majoritatea turiștilor se gândesc la povestea vampirului atunci când aud de Transilvania. Astfel a ales să-și construiască articolul oferind cititorilor ei și alte motive pentru care ar trebui să viziteze regiunea. Printre obiectivele propuse de ea se numără Cetatea de la Alba Iulia, Castelul Corvinilor, Castelul de Lut din Valea Zânelor sau Sarmizegetusa.

Pe listă își fac loc și trei orașe importante ale țării: Cluj, Sibiu și Brașov. Roxana consideră Brașovul drept destinația ideală pentru o evadare de weekend și amintește de peisajele fantastice, de Biserica Neagră (cea mai mare biserică în stil gotic de la Istanbul la Viena) sau de cetățile din oraș. Nu în ultimul rând articolul de pe site-ul britanic menționează inclusiv Poiana Brașov drept o stațiune grozavă pentru amatorii de schi sau snowboarding.

Culture Trip a fost fondat la Londra, în 2011, iar site-ul se bucură de un real succes. În fiecare lună pagina de internet este accesată de 11 milioane de vizitatori şi este urmărită de aproximativ 200 de milioane de utilizatori social media.

Cum arata harta cu toate fortificatiile din Brasov

Sursa foto: ro.wikipedia.org

Dacă stăm să le numărăm, în Brașov există nu mai puțin de 15 fortificații pe care turiștii le pot vizita. De la Biserica Neagră, poate cel mai cunoscut obiectiv turistic din oraș, până la cele opt bastioane, fiecare dedicat unei meserii: avem astfel Bastionul Țesătorilor, al Postăvarilor sau al Cojocarilor. Toate acestea au avut inițial caracter militar și scop defensiv, de apărare a locuitorilor orașului împotriva invadatorilor străini. Majoritatea fortificațiilor au fost construite între secolele XIII și XIX.

Casa Sfatului a servit inițial drept turn de supraveghere, însă pe măsură ce orașul s-a dezvoltat aceasta a devenit primărie. În prezent aici poate fi vizitat Muzeul Județean de Istorie. În apropierea ei se află Casa Negustorilor, cea care de-a lungul timpului a avut mai multe denumiri, precum Podul Bătușilor sau Casa Hirscher. Inițial acest loc era folosit pentru desfacerea mărfurilor executate de diferite bresle, însă acum clădirea adăpostește galerii comerciale, o cafenea și un restaurant, fiind declarată monument istoric.

Harta fortificațiilor include și cele patru porți celebre ale orașului: Poarta Principală, Poarta Vămii, Poarta Străzii Negre și Poarta Ecaterinei. Fiecare dintre acestea are propria poveste, iar turiștii care doresc să le viziteze le pot găsi pe toate, cu excepția Porții Ecaterinei, în partea de est a Brașovului. Între acestea pot fi admirate și Basionul Aurarilor și cel al Cojocarilor. De partea cealaltă, în vestul orașului se află Bastionul Fierarilor și cel al Țesătorilor. Zona de nord este protejată de Bastionul Graft și de cel al Curelarilor, iar cea de sud cuprinde Bastionul Funarilor.

Fiecare colț al vechii cetăți medievale ce înconjura orașul Brașov este apărat de către unul dintre turnurile Cuțitarilor, Cizmarilor, Turnul Negru și Turnul Alb. Cu puțină ambiție și organizare vei putea vizita fiecare dintre aceste fortificații într-o singură zi, pentru a intra pe deplin în atmosfera medievală ce învăluie orașul de la bazele Muntelui Tâmpa. Harta completă o poți vizualiza mai jos!

sursa foto: ro.wikipedia.org

Cum sa te imbraci atunci cand alegi sa urci pe munte iarna

Expedițiile montane sunt o adevărată provocare în orice sezon, cu atât mai mult iarna, atunci când condițiile meteo fac dintr-o drumeție simplă una mult mai dificilă. Tocmai de aceea trebuie să fii echipat corespunzător și să știi cum să te îmbraci pentru a face față temperaturilor scăzute.

Pentru acest gen de activități există regula celor trei straturi de haine. „Pe munte trebuie să vă puteţi mişca, să nu staţi ud dacă transpiraţi şi să nu îngheţaţi de frig. Primele haine care vin în contact cu pielea trebuie să fie un tricou şi un colant care să absoarbă umezeala. Chiar dacă bumbacul este comod, nu este recomenadat. Echipamentul trebuie să fie similar cu cel purtat la schi. Apoi se recomandă un polar şi jambiere (şosete înalte). Al treilea strat trebuie să fie impermeabil format din geacă şi pantaloni. Ghetele de munte trebuie să fie călduroase, nu foarte grele şi obligatoriu impermeabile pentru a nu vă uda la picioare. Nu uitaţi mănuşile deoarece vă pot feri de degerături„, a declarat ghidul montan Valeriu Tomas conform Adevarul.

Până la momentul în care îți alegi vestimentația e important să verifici în primul rând prognoza meteo, să te asiguri că zăpada nu este prea mare și că nu există riscul unei avalanșe. Ține cont de fiecare dată de traseele marcate special pentru astfel de drumeții și nu te abate de la ele. De asemenea indicat este ca pentru o astfel de expediție să ai un grup mai mare de persoane, deoarece poate fi periculos dacă alegi să mergi de unul singur iarna pe munte. În cazul în care alegi totuși să pornești singur la drum anunță pe cineva înainte care este traseul pe care îl vei urma, pentru a ști unde ești în cazul în care se întâmplă ceva.

Nu în ultimul rând nu uita să iei cu tine lichide și mâncare pentru energie, dar și un telefon încărcat cu care să chemi ajutor în caz de nevoie. Dacă ții cont de toate aceste lucruri atunci cu siguranță că vei reuși să te bucuri de o adevărată aventură. Iar dacă ai făcut o astfel de expediție de iarnă îți așteptăm impresiile și sfaturile.

Un belgian a traversat pe jos Romania pentru a inaugura ‘autostrazile pietenilor’

Începând cu anul trecut România este conectată la rețeaua de poteci europene, așa-zisle „autostrăzi pietonale” care facilitează traversarea pe jos a continentului. Prin intermediul unui proiect derulat de Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor (SKV) în România au fost amenajate două astfel de poteci care se leagă de rețeaua de 12 deja existentă deja pe bătrânul continent.

Cele două poteci denumite E3 și E8 formează împreună două trasee de 2.000 de kilometri. Prima, E3, merge de la Oradea până la Porţile de Fier, unde trece spre Serbia, în timp ce E8, cea de-a doua potecă vine din Ucraina şi străbate Carpaţii Orientali, Meridionali şi ajunge tot acolo se unesc cele două, trecând în Serbia, apoi Bulgaria. O parte din E8 poartă numele de „Via Carpatica” şi trece chiar şi prin Braşov, pornind din Serbia şi încheindu-se în Austria. Tot în cadrul proiectului, o parte dintre poteci au fost marcate sau remarcate, cu ajutorul voluntarilor.

Unul dintre cei care a încercat deja poteca E3 este globe-trotterul belgian Pierre Gaspard, un personaj autentic, pasionat de traversarea lumii pe jos. În aventura sa de aproape 4.000 de kilometri i-a fost alături cel mai bun prieten, câinele său Prouto. „Am plecat din 16 iulie din Luxemburg şi am terminat circuitul în Bulgaria, la Marea Neagră, în urmă cu câteva zile, un traseu ce a însemnat peste 3700 de kilometri,” a spus Pierre conform bzb.ro. „Oamenii au urmărit cu interes aventura mea şi cred că acum sunt mulţi cei care au o altă percepţie despre România sau Bulgaria, de exemplu.”

Înainte de a ajunge în România Pierre a traversat Germania, Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria. La noi în țară a ajuns pe 18 octombrie, fără a ști prea multe informații. Aici, acesta a făcut inclusiv o oprire în Poiana Brașov, unde s-a filmat live pe Facebook și a împărtășit din experiențele sale cu comunitatea ce îl urmărește. Clipul respectiv poate fi văzut pe pagina sa.

Provocarea a fost cu atât mai mare pentru Pierre cu cât a avut de străbătut România în perioada iernii. Ție cum ți se pare ideea de a traversa toată țara, sau chiar tot continentul pe jos, folosind aceste „autostrăzi pietonale”? Ai fi dispus să încerci o astfel de experiență?

Care au fost cele mai vizitate locuri din Brasov in 2017

sursa foto: ro.wikipedia.com

Anul 2017 a fost unul care turiștii au ales adesea să-și petreaca timpul liber în Brașov, dovadă și faptul că dacă ne raportăm doar la Biserica Neagră, la Castelul Bran şi la Cetatea Râşnov, acestea au fost vizitate împreună de peste 1,5 milioane de turiști, atât români cât și străini.

Castelul Bran se află în continuare pe primul loc în rândul obiectivelor turistice preferate de turiști, fiind vizitat anul trecut de peste 830.000 de oameni; de altfel acesta a înregistrat inclusiv o creștere față de 2016, atunci când numărul total era puțin sub 800.000. Castelul a fost ridicat în 1212 de către Ordinul Cavalerilor Teutoni și avea rol de fortăreață. Acesta a rămas însă în istorie drept „Castelul lui Dracula” sau reședința celui mai faimos vampir din lume. Desigur că adevărul este departe de mit, iar Vlad Țepeș folosea Castelul Bran doar ca punct de plecare pentru incursiunile sale în Transilvania.

Cetatea Râșnov a reușit de asemenea să adune aproximativ 418.000 de turiști, cu 12.000 mai mult față de anul 2016. De altfel, conform unui top făcut de publicația de turism Traveler în urmă cu trei ani Cetatea Râșnov se regăsește pe lista celor mai frumoase castele pe care să le vizitezi în timpul iernii. Aceasta se aflăpe poziția a zecea, după cetăți din Germania, Japonia, Scoția sau Rusia. Dacă vrei să vezi mai multe obiective turistice pe care le poți vizita iarna în Brașov poți citi articolul de aici.

Nu în ultimul rând Biserica Neagră a fost vizitată de aproape 278.000 de turiști, comparativ cu 258.000 în 2016. Biserica Neagră este totodată și cel mai vizitat obiectiv turistic al munciipiului Brașov, cu peste jumătate dintre turiști fiind străini. Pe lângă acestea trei Piața Sfatului continuă să fie una dintre cele mai vizitate zone pe tot parcursul anului. Atât în perioada iernii, cât și pe timp de vară aici se strâng mii de turiști ce participă la diverse evenimente culturale, târguri și expoziții.

Dacă ai alte obiective turistice care ți-au atras atenția în ultimul an suntem nerăbdători să le descoperim!

Trei locuri pe care sa le vizitezi in aceasta iarna in Brasov

Sursa foto: newsbv.ro

Chiar dacă suntem aproape la jumătatea iernii calendaristice vremea de afară ne duce adesea cu gândul la un început timpuriu de primăvară. Cu toate astea mai avem ceva de așteptat până atunci și mai mult ca sigur că, în ciuda unei ușoare întârzieri, temperaturile reci își vor face mai devreme sau mai târziu apariția. Pentru această perioadă îți recomandăm trei locuri pe care să le vizitezi în Brașov și care să-ți aducă aminte că ne aflăm, totuși, în toiul anotimpului rece.

Deschidem lista cu Masivul Postăvaru, din vârful căruia poți admira întregul platou al Munților Bucegi, precum și Poiana Brașov. Pentru această perioadă este recomandat să urci acolo cu telecabina. Odată ajuns în vârf nu uita să treci și pe la Cabana Postăvaru, cea mai veche cabană din România. Aceasta se află la o altitudine de peste 1.600 de metri, fiind construită încă din anul 1883. Înainte ca Poiana Brașov să devină o stațiune montană cabana era singura clădire din zonă.

De aici poți admira nu numai Munții Carpați și Tara Bârsei, ci poți descoperi fenomenul atmosferic cunoscut drept „marea alpină”: acesta are loc atunci când norii coboară și înconjoară piscul muntelui, oferindu-le turiștilor senzația că se află deasupra lumii.

A doua recomandare a listei noastre este comuna Fundata, localitatea cu cel mai curat aer din România. Aceasta este situată la 1.360 de metri altitudine, între Munții Bucegi și Munții Piatra Craiului. Reputația aerului curat de acolo este datăinclusiv de o stație meteo ce măsoară puritatea sa. Îți recomandăm să faci o plimbare pe străzile din comună pentru a te încărca de energie și pentru a resimți efectele aerului proaspăt. De asemenea de aici poți face și drumeții montane în Bucegi, Leaota, Moieciu de Sus, Cheia sau Piatra Craiului. Înainte de asta trebuie să ții cont de nivelul de dificultate al traseului ales și să te echipezi corespunzător.

La Fundata a luat naștere în România schiul fond, atunci când principesa Ileana, fiica Reginei Maria a decis să organizeze cursuri de schi pentru copii în iarna anului 1930. De altfel prima competiție de schi fond a avut loc aici la data de 23 februarie 1930. Ca urmare a stratului ridicat de zăpadă de aici în trecut oamenii obișnuiau chiar să se deplaseze pe schiuri pentru că drumurile nu erau asfaltate.

Nu în ultimul rând îți recomandăm o vizită la Prăpastiile Zărneștiului, o zonă atât de frumoasă încât a ajuns chiar și platou de filmare pentru filme precum Drumul Oaselor sau Cold Mountain. Zona face parte din Rezervația Piatra Craiului și cuprinde zeci de trasee amenajate în pereții defileului, unde cel mai lung are 115 metri. Prăpastiile Zărneștiului reprezintă un defileu străjuit de stânci înalte şi străbătut de un drum şerpuit, cu zone în care stâncile de pe cele două laturi par chiar că se ating.

Tu ai apucat să vizitezi vreunul dintre aceste locuri? Suntem curioși să aflăm care ți-a plăcut cel mai mult și ce alte recomandări de obiective turistice din zona Brașovului ai pentru această perioadă a anului.