10 personalitati istorice ale Brasovului vor fi ghizii orasului

sursa foto: news.harvard.edu

sursa foto: news.harvard.edu

În această toamnă în Brașov se va desfășura proiectul „Istoria la persoana întâi”, prin care 10 brașoveni costumați în personalități ale orașului vor fi ghizii acestuia.

Aceștia vor oferi mini-ghidaje turiștilor în perioada 19 septembrie – 24 octombrie, interpretând într-o manieră personală poveștile de viață ale personalităților respective. Turiștii curioși vor putea chiar să le adreseze întrebări și să se fotografieze cu ei în timp ce sunt invitați să descopere istoria orașului.

Pentru ca proiectul să poată fi finalizat Asociația Cultour îi caută în această perioadă pe cei 10 brașoveni care să intre în pielea personajelor. Pentru ca experiența să fie una completă, cei selectați vor participa la un training de formare creat de o echipă de specialiști: un istoric, un ghid cu experiență și un actor.

Noi, însă, suntem foarte curioși cu privire la cele 10 personalități care se vor afla în Piața Sfatului în această toamnă. Voi pe cine aveți în minte? Ce personaj credeți că s-ar descurca cel mai bine în promovarea Brașovului și, bineînțeles, ce întrebare ați vrea să-i adresați dacă ați avea ocazia?