500 de ani de istorie cu Cetatuia Brasovului

sursa foto: blogdecalatorii.ro

sursa foto: blogdecalatorii.ro

Pentru că nu v-am mai povestit de mult de obiectivele turistice care vă așteaptă în Brașov, venim în întâmpinarea voastră cu Cetățuia Brașovului, construcție ce datează încă de acum 500 de ani.

Primul turn, în formă de semicerc, a fost ridicat în 1524, însă a fost cucerit și distrus de Petru Rareș cinci ani mai târziu. 100 de ani mai târziu, în 1625 cetatea a fost reconstruită și a căpătat puțul adânc de 81 de metri.

În 1773 Iosif al II-lea a ordonat refacerea cetății, iar după 9 ani a oferit-o orașului spre cumpărare. Orașul nu a cumpărat-o, așadar o perioadă a funcționat ca închisoare pentru prizonierii turci și francezi, iar în timpul epidemiei de ciumă aici era o secție pentru cei cu simptomele bolii.

Cetățuia a fost restaurată cel mai recent în 1981. Se află aproape de centrul istoric al orașului și se poate ajunge ușor atât cu mașina, cât și pe jos; drumul este de aproximativ 20 de minute.

Din Cetățuie poate fi admirat Brașovul în toată splendoarea sa, atât zona istorică, dar și partea mai nouă a orașului. În prezent, în cadrul său funcționează un restaurant medieval în care se pot organiza, la cerere, spectacole cu orchestră, tenori, soprane, dansuri tradiționale și personaje horror.