Acestea sunt cele mai vizitate cetati medievale din Brasov

Sursa foto: 9am.ro

Cetățile medievale reprezintă unele dintre atracțiile principale ale județului Brașov. Înainte de toate îți recomandăm, dacă nu ai făcut-o deja, să-ți găsești timpul necesar pentru a le vizita pe toate. Garantăm o experiență plăcută, informații cel puțin interesante și o multitudine de fotografii memorabile.

Per total, cetățile medievale din Brașov atrag sute de mii de turiști anual. În centrul atenției este mai mereu Cetatea Râșnov, care a atras în ultimul an aproximativ 419.000 de oameni, cu 20.000 mai mulți comparativ cu anul precedent. Unul dintre principalele motive pentru care aceasta a devenit atât de populară este prezența străjerilor îmbrăcați în haine de epocă ce le povestesc turiștilor istoria fortificației. De altfel, Cetatea Râșnov datează de la 1355 și este îmconjurată de ziduri de peste doi metri grosime. Este totodată unul dintre cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania, dar și „gazda” unor filme celebre precum „Dacii”, „Nemuritorii” sau producția americană „Vlad The Impaler”.

Pe locul secund în clasamentul celor mai vizitate cetăți medievale din Brașov se află Cetatea Făgăraș, inclusă inclusiv în topul celor mai frumoase castele din lume de către Huffington Post. În 2017 aceasta a beneficiat de peste 150.000 de vizitatori, în timp ce în 2018 Turnul Roșu, Turnul Temniță și fosta Cramă vor putea fi vizitate pentru prima oară în istoria fortăreței. Garda cetății reprezintă una dintre atracțiile principale, cu 10 străjeri, iar schimbul de gardă are loc în fiecare sâmbătă și duminică la ora 12.

Topul este închis de Cetatea Rupea, ce a depășit recent pragul de 100.000 de vizitatori. Prima sa atestare documentară datează din anul 1357, însă cetatea a fost pentru mult timp doar o ruină, fiind ulterior reabilitată complet. Aflată la 70 de kilometri de Brașov cetatea este deschisă publicului zilnic între orele 10 și 20, iar prețul unul bilet de intrare este de 10 lei pentru adulți, respectiv 5 lei pentru copii. Cetatea Rupea are patru turnuri impunătoare: Turnul Porții, Turnul Slănini, Turnul Slujitorilor și Turnul Cercetașilor. Acesta din urmă este și cel mai înalt, oferind turiștilor un peisaj de vis.

Dacă ai vizitat fie aceste cetăți, fie alte cetăți medievale din Brașov așteptăm să ne spui care te-a impresionat cel mai tare și de ce.