Acestea sunt principalele obiective turistice din Brasov

sursa foto: picsbyoana.wordpress.com

sursa foto: picsbyoana.wordpress.com

După o săptămână destul de rece, cu temperaturi scăzute, se pare că vremea s-a mai încălzit puțin. Deși știm cu toții că Brașovul este una dintre destinațiile preferate de turiștii români și nu numai pe timp de iarnă, pentru numeroasele pârtii, există și alte atracții pe care le puteți încerca dacă vă decideți să petreceți un weekend aici.

Puteți începe cu partea istorică a orașului, cu Piața Sfatului și Biserica Neagră. Tot în Municipiu mai puteți vizita Prima Școală Românească, strada Sforii sau Biserica Sfântul Nicolae.

În Piața Sfatului se află deja celebra Casă a Sfatului, cea mai mai reprezentativă clădire din Brașov. De sute de ani ceasul din turn arată ora exactă, iar trompeții fac spectacole pentru turiști. Casa Sfatului adăpostește Muzeul de Istorie și multe mistere ce abia așteaptă să fie descoperite.

Biserica Neagră din Brașov este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din România. Însă numai persoanele avizate sau pasionate de istorie și arhitectură știu că celebrul edificiu are câteva recorduri greu de egalat: este cel mai vizitat obiectiv turistic religios din România, are o orgă unică în Europa de sud-est, un clopot de peste șase tone și este cel mai înalt edificiu construit în stil gotic din sud-estul Europei.

Alte recomandări ar fi cetățile și castelele medievale din județ. Castelul Bran, cunoscut ca și castelul lui Dracula, Cetatea Râșnov, Rupea sau Făgăraș se numără printre acestea.

Pe lângă partea istorică, Brașovul are de oferit și multe oportunități pentru petrecerea timpului în aer liber. Parcul Aventura, situat în cartierul Noua, unde vă puteți testa abilitățile de cățărători este în topul recomandărilor. Aici veți găsi zeci de trasee, dar trebuie să vă învingeți teama de înălțime. Se pot distra deopotrivă atât copiii, cât și adulții.

Nu trebuie să ratați nici rezervația de Urși de la Zărnești, care este unică în România și Europa de Est. Spațiul a fost amenajat astfel încât urșii să aibă parte de un mediu cât mai apropiat de habitatul natural. Animalele au bârloguri și „piscine”, iar mâncarea le este plasată în anumite locuri, astfel încât animalul să facă efortul s-o caute. Rezervația este acum deschisă de marți până duminică, iar turiștii o pot vizita cu trenulețul special și însoțiți de ghid.

De asemenea, Muntele Tâmpa este perfect pentru drumeții și relaxare în aer liber. Vârful care străjuiește întinderea Brașovului, este un adevărat brand al orașului. La începutul secolului al XX-lea, în urma unor incendii, muntele a fost despădurit aproape în totalitate, acesta fiind refăcut de localnicii care au cărat pământ în coșuri și au replantat copacii.

Pentru a ajunge în vârful Muntelui Tâmpa, turiștii care vor să facă mișcare pot alege dintre patru trasee cu grade diferite de dificultate: Drumul Serpentinelor, Drumul Cavalerilor, traseul care pleacă din cartierul Răcădău și Treptele lui Gabony.