Alpin Film Festival are loc in aceasta saptamana in Brasov, Predeal si Busteni

sursa foto: adidasoutdoor.com

sursa foto: adidasoutdoor.com

Alpin Film Festival este un eveniment internațional de film, carte și fotografie aflat anul acesta la cea de-a doua ediție. Festivalul are loc între 23 și 29 ianuarie, iar scopul său este acela de a promova cultura și civilizația montană.

Evenimentul reunește mai multe expoziții de fotografie veche și alpină, lansări de carte, filme cu tematică montană și aduce împreună sportivi și alpiniști români, dar și invitați din Italia, Polonia, Cehia, Franța și Slovenia.

Alpin Film Festival este un eveniment creat cu multă pasiune pentru munte și artă, un eveniment prin care ne dorim să dezvoltăm o platformă de educație privind muntele și tot ce înseamnă acesta: prietenie, natură, aventură, adrenalină și distracție. Deschidem larg ușa tuturor celor care iubesc și respectă muntele, sportul, cărțile, filmele și fotografia. Ne dorim ca, în timp, să creăm o comunitate frumoasă, alături de care știi sigur că vei petrece momente de neuitat, la munte„, a declarat Dan Burlac, președintele Alpin Film Festival conform adevarul.ro.

Din programul festivalului amintim expoziția „Istoria în Alb” de la Castelul Cantacuzino din Bușteni și proiecția specială a filmului „Muntele Magic” în cadrul Centrului Cultural „Aurel Stroe”. Acesta a fost unul dintre cele mai premiate filme românești la festivalurile internaționale de gen, e regizat de Anca Damian și prezentat de Irina Margareta Nistor.

Pe durata întregului festival în cele trei orașe va fi difuzată o selecție internațională care va cuprinde cele mai bune filme din ultimii doi ani ce își au inspirația în lumea muntelui. De asemenea, pe 28 și 29 ianuarie la Predeal vor avea loc „Zilele filmului românesc de munte”, cu filme special alese dintre cele realizate în România.

Până la 1 martie se va desfășura și concursul de scurtmetraje „Digital Carpatica”, unde pot fi înscrise filmulețe scurte realizate exclusiv cu telefonul mobil, ce au ca temă centrală Munții Carpați din România.

Programul complet al festivalului, dar și descrierile filmelor selecționate pot fi găsite pe www.alpinfilmfestival.ro. E important să știți că dacă doriți să participați intrarea este liberă!