Cea de-a treia editie Anim’est are loc in Brasov intre 30 iunie si 3 iulie

sursa foto: sfm.md

Festivalul Internațional al Filmului de Animație Anim’est revine în acest an la Brașov cu cea de-a treia ediție. Pe lângă producțiile de animație, festivalul va avea și concerte de muzică live și ateliere de creație pentru copii, toate acestea desfășurându-se între 30 iunie și 3 iulie în Piața Sfatului și la Centrul Cultural Reduta.

Printre regizorii care au producții înscrise la festival se numără Anca Damian, Mark Osborne sau Rémi Chayé. Anim’est va debuta joi, pe 30 iunie în Piața Sfatului, de la ora 21:30 cu filmul „Băiatul Fantomă”. Alte animații care vor putea fi urmărite la Brașov în acest sfârșit de săptămână sunt „Fură steagul, salvează luna”, „Micul Prinț” și „Mune, gardianul lunii”. Cât despre concerte, cei prezenți la festival îi vor putea asculta pe Orkid (vineri, 1 iulie) și pe RoadkillSoda (sâmbătă, 2 iulie).

Accesul la proiecțiile din Piața Sfatului va fi liber, în timp ce un bilet la Centrul Cultural Reduta va costa 5 lei. Copiii, elevii, studenții și pensionarii vor avea gratuitate totală, cu excepția evenimentelor nocturne. Pentru amatorii de senzații tari și de muzică live, un bilet la Creepy Animation Night și la Animusic Night va costa 10 lei.

Site-ul oficial al festivalului este www.animest.ro.