Au inceput „Zilele Capitalei Europene a Culturii Brasov – 2021”!

sursa foto: arsego.ro

sursa foto: arsego.ro

Brașovul este unul dintre orașele ce candidează pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. În acest sens, Agenția Metropolitană, Primăria și instituțiile de cultură din oraș au pregătit pentru public o serie de evenimente ce vor avea loc în perioada 23 noiembrie – 6 decembrie.

Timp de două săptămâni, la Brașov se vor desfășura „Zilele Capitalei Europene a Culturii Brașov – 2021”, o amplă acțiune de comunicare către public a importanței susținerii proiectului cultural „Brașov 2021”.

Toate spectacolele care se vor desfășura în această perioadă la instituțiile de cultură din oraș vor fi dedicate acestui eveniment, o parte din bilete fiind puse la dispoziția cetățenilor gratuit, după cum a declarat Gabriela Brașoveanu, reprezentant al Agenției Metropolitane Brașov.

Teatrul „Sică Alexandrescu”, Teatrul de Copii „Arlechino”, Centrul Cultural „Reduta”, Filarmonica Brașov, Cinemateca Patria, Opera Brașov dar și Teatrul Strada, Teatrul Particular, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”, Biblioteca Județeană „George Barițiu” și muzeele din Brașov vor oferi publicului piese de teatru și teatru de păpuși, film românesc și european, concerte, cât și expoziții.

În finalul seriei de evenimente va avea loc un concert susținut de Horia Brenciu & HB Orchestra, oferit gratuit brașovenilor de Agenția Metropolitană și Primărie, în seara zilei de 4 decembrie, la Sala Sporturilor. În deschiderea concertului vor evolua trupa brașoveană Folclorik, împreună cu trupa de balet „Cabaret Rising Sun”.

Ultimul eveniment al Zilelor Capitalei Europene a Culturii – Brașov 2021 este aprinderea bradului de Crăciun din Piața Sfatului, în seara zilei de 6 decembrie.