Bastionul Postavarilor completeaza colectia bastioanelor din Brasov

Bastionul_Postavarilor

sursa: newsbv.ro

V-am povestit în trecut despre Bastionul Țesătoarelor și Bastionul Graft, iar astăzi completăm colecția bastioanelor din Brașov cu cel de-al treilea: Bastionul Postăvarilor. Acesta a fost ridicat în secolele XV – XVI de breasla aurarilor din Brașov, la poalele Tâmpei și a avut un rol de apărare a orașului.

Bastionul Postăvarilor are o formă eliptică, pereți groși și înalți de peste 20 de metri. Potrivit cercetărilor făcute în zonă, prima atestare documentară a clădirii datează din 1521. Aproximativ 100 de ani mai târziu, în 1646 bastionul este cedat de către aurari breslei postăvarilor.

Între anii 1961 și 1962 a fost reconsolidat, urmând a fi din nou renovat în urmă cu mai bine de 10 ani, în 2005. Bastionul a fost multă vreme abandonat, astfel că multe elemente precum drumurile de strajă sau scările s-au deteriorat ori au dispărut complet.

În 2012 Bastionul Postăvarilor s-a înnoit cu o cafenea și un info point turistic, iar acum prezintă un mix inedit între vechi și nou. Tot atunci a fost inaugurat acolo și primul muzeu virtual din România. Bastionul este deschis turiștilor, astfel că indiferent dacă alegeți să beți o cafea sau pur și simplu să admirați construcția, acesta vă stă la dispoziție!