Biserica Neagra din Brasov este in topul celor mai fotografiate locuri din Romania

Biserica Neagră

Sursa foto: blog.hotelguru.ro

Cei de la hotelguru.ro au realizat pe blogul lor un top al celor mai fotografiate locuri din România, un clasament mai mult decât bine-venit pentru o țară plină de locuri frumoase și de fotografii fantastice.

Pe primul loc se află Bucureștiul, oraș plin de obiective turistice numai bune de fotografiat. Locuri precum Casa Poporului, Calea Victoriei sau Parcul Herăstrău se regăsesc din plin pe rețelele sociale, asta deși la nivel mondial capitala României este abia pe locul 91.

Pe locul al doilea se află Biserica Neagră, una dintre cele mai impozante biserici din țară și cu siguranță printre construcțiile reprezentative ale orașului Brașov.

Realizată în stilul gotic, Biserica Neagră a fost inaugurată în 1477, la aproape 100 de ani de la începutul lucrărilor. Deoarece are o lungime de 89 de metri și o înălțime de 65 de metri aceasta a primit titlul de „cea mai mare biserică dintre Viena și Constantinopol”.

Podiumul topului este completat de drumul Transfăgărășan, cea mai spectaculoasă șosea din România. Pe poziția a patra se află un alt oraș deosebit, și anume Sibiul, în timp ce clasamentul este încheiat de Sighișoara.

Pentru tine care este locul preferat de făcut poze?