Biserica Sfantul Martin, unul dintre cele mai vechi monumente din Brasov

sursa foto: travelwiz.ro

sursa foto: travelwiz.ro

Biserica Sfântul Martin este amplasată pe Dealul Martinsberg și este puțin cunoscută brașovenilor. Este o adevărată bijuterie arhitectonică și poate fi considerată sora mai mică a celebrei Biserici Negre din Brașov, ambele având elemente specifice stilului gotic.

Datele despre anul exact al construirii bisericii sunt incerte, dar există date că micuţul aşezământ are o istorie de aproape 800 de ani. Se spune că biserica ar fi fost prima primărie a oraşului. De asemenea Biserica Sfântul Martin este şi locul unde s-a consfinţit un mare eveniment istoric. Aici, în 1395 s-a semnat tratatul de alianţă antiotomană dintre Mircea cel Bătrân şi Sigismund de Luxemburg.

De-a lungul secolelor biserica a suferit modificări, iar înfăţişarea ei actuală datează de la 1792, când a fost mărită ca suprafaţă. Altarul în stil baroc datează din anul 1730. Amvonul a fost construit spre sfârşitul secolului al XVIII-lea, iar galeria de lemn din anul 1820 poartă însemnele multor bresle locale.

Mai jos puteți urmări un scurt filmuleț de prezentare al bisericii, iar dacă vă atrage ceea ce vedeți puteți veni chiar voi să o vizitați.