Cinci biserici pe care sa le vizitati in Brasov

sursa foto: ro.wikipedia.org

sursa foto: ro.wikipedia.org

Abia ce a trecut Paștele, prilej cu care vrem să vă urăm, întâi de toate, Hristos a înviat! Probabil că ne-am bucurat cu toții alături de cei dragi de zilele libere pe care le-am avut în această perioadă. Și pentru că nu trebuie să ignorăm nici perspectiva religioasă a sărbătorii Paștelui ne-am decis ca în acest material să vă prezentăm mai multe biserici deosebite, cu caracter turistic, pe care să le vizitați în Brașov.

1. Biserica Neagră
Biserica Neagră este în mod cert cel mai cunoscut obiectiv turistic din această listă, dar și din România. Mai mult, biserica este cel mai fotografiat obiectiv religios de la noi din țară și cel mai mare din Europa de Est. Construcția sa a început în 1383 și s-a terminat aproape 100 de ani mai târziu, în 1477. Dispune de o orgă unică în estul Europei și un clopot de peste șase tone.

2. Biserica Sfântul Bartolomeu
Biserica Sfântul Bartolomeu este cea mai veche clădire din Brașov. Surse istorice afirmă faptul că biserica de pe strada Lungă a fost ridicată încă din 1223. Unul dintre cele mai interesante elemente ale bisericii este ceasul solar încă funcțional, despre care se crede că este la fel de vechi precum clădirea în sine. Ca să aflați ora exactă trebuie să urmăriți cu mare atenție umbra unei limbi care cade pe un cadran pe care se află cifre romane și arabe, de la 1 și până la 12. Pe măsură ce soarele se mută în timpul zilei, la fel face și tija metalică, iar umbra cade astfel pe altă cifră.

3. Biserica Fortificată din Prejmer
Biserica Fortificată din Prejmer este una aparte prin faptul că dispune de nu mai puțin de trei stele Michelin. Acesta este singurul obiectiv turistic din România care a primit trei stele în Ghidul Verde Michelin, destinat turismului. Pe lângă acest aspect, biserica adăpostește unul dintre cele mai vechi altare din Transilvania, dar și un stupar cu nu mai puțin de 274 de cămăruțe mici, unic în lume. Aceste camere sunt numerotate conform cu fiecare casă din sat, astfel că e câte una pentru fiecare familie, iar în caz de pericole locuitorii se puteau adăposti în biserică.

4. Biserica Fortificată din Viscri
Ceea ce face din Biserica Fortificată din Viscri una specială este faptul că aceasta e inclusă în patrimoniul UNESCO. Clădirea dispune de o grădină cu pomi fructiferi, o orgă veche de 300 de ani, poartă și bănci din lemn și un turn cu o priveliște impresionantă.

5. Biserica Fortificată din Cincu
Biserica fortificată din Cincu a fost ridicată de coloniștii germani în urmă cu 800 de ani. Ceea ce face din acest loc unul special este o celulă construită de administrația habsburgică special pentru cupluri: acolo erau închise cuplurile care aveau conflicte domestice cu scopul de a se împăca și nu erau eliberate până nu reușeau să se înțeleagă din nou.

sursa: Adevarul.ro