Brasov – capitala europeana in 2021?

 

Brasov-Panorama-01

Știați că orașul Brașov a intrat oficial în competiția pentru a fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2021? La această „competiție”  derulată de către Parlamentul European încă din anul 1985, s-a hotărât să participe anul acesta și orașul Brașov. 

În anul 2007 orașul Sibiu a fost timp de un an Capitală Europeană a Culturii, iar acest titlu i-a crescut prestigiul și reputația, el fiind acum unul dintre cele mai apreciate orașe de către  turiștii străini.

Competiţia pentru anul 2021 a fost lansată oficial în februarie 2015, iar oraşele care mai participă alături de Brașov sunt următoarele: Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Craiova, Arad, Oradea, Alba Iulia, Sfântu-Gheorghe și București.

Câștigătorul va fi desemnat abia peste un an, în august 2016, iar selecția va fi coordonată de către Ministerul Culturii în colaborare cu Comisia Europeană.

Primarul orașului George Scripcaru a declarat deja că își dorește să organizeze evenimente de dimeniune europeană, iar strategia sa include întreaga zonă metropolitană Brașov, nu doar municipiul.

De asemenea, viceprimarul Adina Durbacă s-a întâlnit cu Alteța sa, principele Nicolae, care a afirmat că va susține proiectele cu care Brașovul întenționează să între în cursa pentru Capitală Culturală Europeană 2021.

Pentru a se asigura că orașul câștigător își respetă angajamentele asumate, juriul, alcătuit din 10 membri numiți de Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene și Comitetul Regiunilor și doi specialiști din partea Ministerului Culturii, va face o monitorizare, după desemnarea orașului câștigător, a implementării proiectelor și activităților propuse de către primărie.

S-a creat și o pagină de Facebook unde puteți sprijini prin like-uri, share-uri și comentarii candidatura orașului Brașov.

 Voi ce părere aveți? În ce activități v-ar plăcea să vedeți Primăria Municipiului Brașov implicată? 

 

 

sursă foto; sursă info