La Brasov va fi construit cel mai mare Planetariu din Romania

Planetariu

Sursa foto: citynews.ro

În Brașov urmează să fie amenajat nu doar cel mai mare Planetariu din România, ci și singurul din Europa amplasat în interiorul unei grădini zoologice.

Diametrul acestuia va fi de 15 metri, de două ori mai mare față de oricare existent în acest moment în țara noastră. Acesta va bate un record și din punctul de vedere al capacității, oferind publicului 90 de locuri.

Planetariu nu va fi dedicat doar astronomiei, ci va fi folosit și pentru proiectarea filmelor documentare, desenelor animate sau materialelor educative. Aceste proiecții urmează să fie făcute pe cupola existentă, însă doar după ce aceasta va fi tratată cu o vopsea specială.

Printre variantele de amenajare se numără și cea în care în cadrul Planetariului ar urma să fie amplasat un sistem de proiectare 4K compus din două astfel de video-proiectoare. Asta ar însemna că în cadrul său imaginile vor putea fi vizualizate în format 4K, oferind astfel o calitate superioară privitorilor.

Noul Planetariu din Brașov va fi construit la intrarea Grădinii Zoologice din cartierul Noua. În prezent în România funcționează opt astfel de centre, în Constanța, Baia Mare, Suceava, Bârlad, Galați, Craiova, Bacău și Pitești. Lucrările pentru noul planetariu ar ajunge undeva la aproximativ 1,5 milioane de euro.

Tot ce rămâne acum este ca proiectul Planetariului să fie dus la bun sfârșit pentru ca atunci când veți ajunge în Brașov să vă puteți bucura de o experiență în plus!