Brasovul se pregateste de Sarbatori incepand cu 6 decembrie

sursa foto: amfostacolo.ro

sursa foto: amfostacolo.ro

Sute de mii de beculețe vor lumina Brașovul în acest an, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Iluminatul ornamental de sărbătoare va fi aprins oficial în data de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae. Operatorul de iluminat public a ales pentru acest an o combinație de alb cald și alb rece pentru luminițele festive care vor împodobi orașul. În centru, zonele care vor avea o ornamentație specială vor fi Piața Sfatului, strada Republicii, strada Michael Weiss, strada Mureșenilor și strada George Barițiu, Piața George Enescu și Bulevardul Eroilor.

„Anul acesta am început montarea ornamentelor luminoase de sărbători la începutul lunii noiembrie, astfel încât, în 6 decembrie, orașul să fie pregătit pentru aprinderea luminilor de sărbători. Îi așteptăm pe brașoveni în centrul istoric, în toată perioada sărbătorilor de iarnă pentru a admira iluminatul festiv și pentru a vizita Târgul de Crăciun pe care îl pregătim în Piața Sfatului unde, în 40 de căsuțe se vor comercializa produse alimentare și nealimentare specifice acestei perioade a anului”, a spus managerul public Miklos Gantz.

Piața Sfatului, care va fi centrul evenimentelor de sărbători, va avea în mijlocul ei bradul de Crăciun. Pentru brad se pregătesc în acest an 50 de șiruri luminoase a câte 80 de leduri și 20 de flash-uri, care vor fi prinse pe interiorul pomului, pe tulpină ș pe ramuri. Bradul va fi decorat cu 40 de sfere luminoase 3D, 60 de conuri luminoase, 40 de ghirlande cu leduri pe verticală, fiecare având o lungime de 25 de metri.

Casa Sfatului va fi şi ea iluminată de sărbătoare, toate ferestrele fiind conturate cu șiruri de leduri. În interiorul ferestrelor conturate vor fi globuri 2D, la fel ca anul trecut, la fiecare streașină vor fi țurțuri luminoși de 0,5 metri, iar la balcon alte ornamente în formă de țurțure, de 1,5 metri lungime.

Ca și anul trecut, strada Republicii va fi acoperită cu o perdea luminoasă, care va număra 320.000 de corpuri de iluminat. Se vor folosi 1.600 de șiruri, cu o lungime de 20 de metri fiecare. Fiecare șir va avea 180 de leduri şi 20 de flash-uri. O perdea luminoasă va fi instalată și pe strada Michael Weiss, până la intrarea în Piața Enescu, în zona Bistro del Arte.