Brasovul va fi vedeta unui episod din „Wild Carpathia”

sursa foto: viki.com

sursa foto: viki.com

Charlie Ottley, britanicul care a arătat lumii întregi frumuseţile Carpaţilor, vrea să continue miniseria de televiziune cu un documentar nou, care să promoveze România. De această dată, „Wild Carpathia” îşi propune să prezinte Carpaţii pe timp de iarnă, cu tradiţiile din mediul rural.

Dacă primele trei documentare au avut finanţare, pentru cea de-a patra britanicul încearcă să atragă fondurile necesare. În acest sens, Charlie Ottley a vizitat Braşovul, arătându-şi, în cadrul unei întâlniri cu primarul George Scripcaru, intenţia de a continua miniseria, cu o prezentare a României din perspectiva frumuseţilor sale pe timp de iarnă.

Românii sunt invitaţi, de această dată, să participe şi ei la această promovare a ţării lor, implicîndu-se în campania de atragere de fonduri pornită de Ottley. Astfel, oamenii sunt invitaţi nu doar să doneze, ci pot să meargă pe platou, pot câştiga invitaţii la premieră, la avanpremieră, pot avea propriile vizionări.

Braşovul este o zonă cu un potenţial foarte mare, pentru că, dincolo de patrimoniul arhitectural, există foarte multe tradiţii care s-au păstrat, dar şi alte lucruri specifice”, a spus primarul Scripcaru, care are şi unele propuneri pentru ceea ce ar putea da Braşovul următoarei serii „Wild Carpathia”.

Aceste documentare nu sunt materiale, dar reprezintă o formă de promovare. Este utilă promovarea Braşovului şi sub alte forme, cum ar fi de exemplu promovarea străzii Sforii, care este un lucru deosebit din punct de vedere al patrimoniului, tradiţiile Junilor, colindele de Crăciun de la Biserica Neagră. Pentru partea de «wild», Braşovul este printre primele oraşe care, prin intermediul Regiei Publice a Pădurilor Kronstadt, a introdus conceptul de vânătoare cu obiectivul foto, un fel de «birdwatching», prin amenajarea de observatoare de unde poate fi studiată viaţa animalelor sălbatice în habitatul lor.

Filmările pentru noua serie vor începe la finalul lunii octombrie şi se vor termina în primăvară, cel mai probabil la începutul lunii martie. „Wild Carpathia 4” va arăta România pe timp de iarnă. „Vrem să începem cu toamna, să surprindem culorile, apoi să prindem primii fulgi de zăpadă, lupii care merg prin nămeţi, tradiţiile de iarnă, Crăciunul şi Paştele şi să terminăm cu topirea zăpezii şi apariţia florilor primăvara”, a dezăvuit Charlie Ottley.

Producătorul britanic este conştient că imaginea României s-a deteriorat în străinătate, însă spune că prin „Wild Carpathia“ şi-a asumat misiunea de a arăta lumii ce frumuseţi are, de fapt, ţara noastră. „Aceasta este misiunea mea cu acest program: să spun lumii din nou ce frumoasă este România şi să arăt tuturor din Europa şi de peste tot că românii sunt oameni fantastici.”