Canionul 7 Scari a devenit turcoaz si va putea fi vizitat din nou incepand cu luna martie

Sursa foto: adevarul.ro

Sursa foto: adevarul.ro

Chiar dacă momentan Canionul 7 Scări este închis pentru reparații, acesta va fi redeschis pe 15 martie pentru turiștii care vor să se bucure de noile sale culori. Datorită zăcămintelor diferite de metal din interiorul său, acesta capătă uneori culori diverse.

Iarna, atunci când îngheață, țurțurii se colorează în verde, galben sau roșu, iar la baza canionului culorile se combină și devin asemănătoare cu un curcubeu. Acest fenomen a fost documentat în urmă cu câțiva ani inclusiv de o echipă de la Discovery.

Săpat în calcar și situat în Masivul Piatra Mare, Canionul 7 Scări este un defileu cu o lungime de 160 de metri, aflat la o altitudine de 1.050 de metri. După cum îi spune și numele este format din șapte scări din metal cu înălțimi ce pot ajunge până la 15 metri. Atunci când volumul de apă al pârâului Șapte Scări crește, acestea se transformă instant în cascade.

Dacă sunteți pasionați de istorie și legende, trebuie să știți că poveștile din jurul Canionului spun că acesta era locul de promenadă al unor mocani. Tinerii feciori își aduceau iubitele în această zonă pentru a le supune unor teste și a vedea dacă sunt sortiți să fie împreună. Primul test, cel fizic, era despre a putea ajunge pe jos la Canion fără să cedeze; cel de-al doilea necesita să petreacă o noapte împreună deasupra canionului fără a se certa. În final, dacă totul decurgea conform planului, cei doi puteau spune că sunt predestinați unul celuilalt.

Nu uita că începând cu 15 martie Canionul 7 Scări te așteaptă să îl vizitezi și fotografiezi din nou, odată cu venirea primăverii!