Ce trebuie sa stiti despre Canionul Sapte Scari, locul vizitat inclusiv de o echipa Discovery

sursa foto: wowmom.ro

sursa foto: wowmom.ro

Canionul și Cascada Șapte Scări se află în Masivul Piatra Mare, la aproximativ 15 kilometri de Brașov. Despre el se spune că datează încă din perioada mezozoică și că ar fi adăpostit dinozauri. Geologii care au analizat fosilele din stâncă afirmă că partea de jos a canionului, de culoare galbenă, a fost formată în jurasic în timp ce partea superioară în triasic.

De fapt canionul este un defileu săpat în calcar, cu o lungime de 160 de metri și aflat la o altitudine de peste 1.000 de metri. După cum îi spune numele este format din șapte scări de metal cu înălțimi între 2,5 și 15 metri; atunci când volumul de apă al pârâului Șapte Scări crește acestea devin adevărate cascade. Drumul de acces este ușor de parcurs inclusiv de către copii și nu necesită echipament special, ci doar bocanci de munte. Până să ajungeți la canion veți putea admira potecile din jur, o pădure deasă și un râu, la fel cum vă veți putea bucura de liniștea ce le înconjoară.

Datorită zăcămintelor de metal aflate pe anumite porțiuni ale canionului, acesta devine chiar și mai spectaculos iarna decât vara. Fiecare izvor ce iese din canion îngheață, iar țurțurii capătă diverse culori de verde, galben sau roșu. Fenomenul a fost filmat inclusiv de o echipă de la Discovery, venită special pentru acest lucru.

Conform legendei, canionul era locul în care tinerii din satul Baciu își aduceau iubitele pentru a le supune la două încercări. Prima era aceea de a merge în pași de plimbare până la canion tocmai pentru a le testa rezistența, iar mai apoi aveau să rămână împreună o noapte acolo. Scopul celei de-a două probe era să vadă dacă pot sta împreună în acea noapte fără să se certe, iar cei ce reușeau considerau că erau meniți să fie împreună pentru totdeauna.

Mai jos puteți viziona un material realizat pentru canalul TVS Brașov care promovează peisajele oferite de Canionul Șapte Scări.