Care au fost cele mai vizitate locuri din Brasov in 2017

sursa foto: ro.wikipedia.com

Anul 2017 a fost unul care turiștii au ales adesea să-și petreaca timpul liber în Brașov, dovadă și faptul că dacă ne raportăm doar la Biserica Neagră, la Castelul Bran şi la Cetatea Râşnov, acestea au fost vizitate împreună de peste 1,5 milioane de turiști, atât români cât și străini.

Castelul Bran se află în continuare pe primul loc în rândul obiectivelor turistice preferate de turiști, fiind vizitat anul trecut de peste 830.000 de oameni; de altfel acesta a înregistrat inclusiv o creștere față de 2016, atunci când numărul total era puțin sub 800.000. Castelul a fost ridicat în 1212 de către Ordinul Cavalerilor Teutoni și avea rol de fortăreață. Acesta a rămas însă în istorie drept „Castelul lui Dracula” sau reședința celui mai faimos vampir din lume. Desigur că adevărul este departe de mit, iar Vlad Țepeș folosea Castelul Bran doar ca punct de plecare pentru incursiunile sale în Transilvania.

Cetatea Râșnov a reușit de asemenea să adune aproximativ 418.000 de turiști, cu 12.000 mai mult față de anul 2016. De altfel, conform unui top făcut de publicația de turism Traveler în urmă cu trei ani Cetatea Râșnov se regăsește pe lista celor mai frumoase castele pe care să le vizitezi în timpul iernii. Aceasta se aflăpe poziția a zecea, după cetăți din Germania, Japonia, Scoția sau Rusia. Dacă vrei să vezi mai multe obiective turistice pe care le poți vizita iarna în Brașov poți citi articolul de aici.

Nu în ultimul rând Biserica Neagră a fost vizitată de aproape 278.000 de turiști, comparativ cu 258.000 în 2016. Biserica Neagră este totodată și cel mai vizitat obiectiv turistic al munciipiului Brașov, cu peste jumătate dintre turiști fiind străini. Pe lângă acestea trei Piața Sfatului continuă să fie una dintre cele mai vizitate zone pe tot parcursul anului. Atât în perioada iernii, cât și pe timp de vară aici se strâng mii de turiști ce participă la diverse evenimente culturale, târguri și expoziții.

Dacă ai alte obiective turistice care ți-au atras atenția în ultimul an suntem nerăbdători să le descoperim!