Castelul Bran a fost inclus de El Pais in topul celor mai frumoase castele din lume

Cotidianul spaniol El Pais a realizat un articol în care a prezentat cele mai frumoase 20 de castele din Europa. Acolo Castelul Bran se află chiar pe podium, ocupând locul al treilea și poziționându-se în spatele Castelului Neuschwanstein, din Bavaria, și al Castelului Chenonceau de pe Valea Loirei. Articolul poartă numele „Cele mai frumoase castele din Europa: de la fanteziile Regelui Nebun, în Neuschwanstein, pe Valea Loirei şi în pădurile din Transilvania, 20 de castele de basm” și oferă descrieri ale vechilor castele europene, însoțite de ilustrații ale acestora.

„Castelul Bran este o cetate medievală în apropierea Braşovului, la graniţa dintre Transilvania şi Ţara Românească, în România, care îşi datorează renumele şi uriaşa atracţie turistică Contelui Dracula, personajul romanului lui Bram Stoker. Este mai mult ca sigur că figura istorică reală a lui Vlad III Dracula, să fi păşit vreodată în acest castel, a cărui structură prezentă a fost construită de regele Ludovic I al Ungariei în anul 1377. Vlad Ţepeş a locuit în castelul de la Poenari, în zona de centru-sud a ţării, castel ale cărei ruine pot fi de asemenea vizitate,” au scris spaniolii.

În prezent Castelul Bran are deschise spre vizitare 23 de camere, un număr dublu față de perioada în care acesta făcea parte din patrimoniul național. Printre acestea se află costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad, dar şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana. Pentru turiștii străini acesta este cunoscut ca fiind Castelul lui Dracula, ca urmare a legendei celui mai cunoscut vampir din lume.

Cea mai recentă atracţie a Castelului este Casa de Ceai ce datează de la 1920 şi se află în parcul acestuia, pe malul lacului. A fost amenajată la iniţiativa Reginei Marie și avea ca scop servirea ceaiul în fiecare zi. Acum a fost refăcută și transformată în cafenea și include inclusiv o terasă în aer liber de 150 de locuri. Vizitatorii vor putea sta la o cafea şi se vor putea relaxa în căsuţa în care cu aproape un secol stăteau la o şuetă capetele încoronată ale României şi nu numai. Prețul unui bilet de acces în castel este de 30 de lei.