Castelul Bran – neaparat de vazut primavara asta!

castelul-bran

 

Cunoscut ca fiind Castelul lui Dracula, acest punct turistic atrage anual sute de mii de turiști din toată lumea. Motivul acestei întâmplări? Faimoasa legendă a contelui Dracula.

Legenda lui Vlad Țepeș (cunoscut și ca Vlad Dracul) este cea care l-a inspirat pe scriitorul irlandez Bram Stoker în anul 1897 să scrie cunoscuta carte „Dracula”. De aceea Castelul Bran este de obicei asociat cu Dracula, deci implicit și cu Vlad Țepeș. Totuși, în realitate Vlad nu a locuit niciodata acolo. În interiorul castelului există  o cameră amenajată special pentru a prezenta atât Legenda lui Vlad Țepeș, cât și mitul lui Dracula.

În realitate Castelul Bran a fost inițial o fortăreață, construită în 1212 de către Ordinul Cavalerilor Teutoni, cu numele de Dietrichstein. La sfârșitul secolului al XIII-lea, castelul a fost cucerit de către sași, pentru a proteja orașul Brașov, care era la acea vreme un important centru comercial. Pentru Vlad Țepeș, Castelul Bran reprezenta doar un punct de plecare pentru incursiunile sale în Transilvania.

Totuși, acest castel este un loc unde poți experimenta mitul și magia istoriei. În curtea castelului este, de asemenea, amenajat un muzeu al satului unde poți descoperi tradițiile și stilul de a trăi ale localnicilor. O locație numai bună de vizitat în timpul primăverii.

Bran - Castel - Exterior - Gradina - IMGP3841

castelul_bran3_f98288daaf

 

Castelul Bran este situat la doar 25 de kilometri de hotelul nostru. Iar primăvara aceasta vă puteți bucura și de o ofertă specială. Intră aici și află mai multe.

 

Sursă info 1,2

Sursă foto 1,2,3