Ce trebuie sa stii despre Doc and Roll, festivalul care imbina filmele documentar cu muzica

În perioada 22 – 26 noiembrie Brașov găzduiește cea de-a patra ediție a festivalului Doc and Roll, un eveniment cultural special ce reunește sub același nume filmele documentar cu muzica. Tema acestui an este „Mișcarea de Rezistență” și are la bază faptul că muzica rock a reprezentat întotdeauna un element cultural ce s-a opus oricărui tip de sistem care a încercat să uniformizeze o societate.

Festivalul durează cinci zile începute miercuri, pe 22 noiembrie și concluzionate în ziua de duminică, 26 noiembrie. Acesta va cuprinde documentare muzicale, filme biografice și concerte tematice, toate găzduite de Cinemateca Patria și de Clubul Rockstadt.

Doc and Roll va beneficia chiar și de prezența unui invitat special, în persoana lui Simon Boswell. Acesta a compus de-a lungul carierei sale muzica a aproape 100 de filme, fiind în același timp artist rock/pop, poli-instrumentist, dirijor, chitarist și producător de discuri. Boswell e dublu nominalizat la premiile BAFTA și va fi prezent la Brașov pentru un scurt preview al documentarului despre viața sa, alături de regizorul Jake West.

Mai mult, Simon Boswell va susține și un concert special în clubul Rockstadt din Brașov în ziua de sâmbătă, începând cu ora 21. Intrarea la spectacol va fi gratuită.

Printre titlurile ce vor rula la festival se numără producțiile Gimme Danger (selectat la festivalul de la Cannes în 2016), Jimi Hendrix, Imagine: John Lennon sau Concert U2: Live in Mexico 1997, un documentar muzical ce aniversează 20 de ani de la concertul U2 din Mexic. De asemenea în seara de vineri, începând cu ora 21 va avea loc și un concert live al celor Speak Floyd, trupă ce face tribute pentru celebrii Pink Floyd. Prețul de acces la concert va costa 45 de lei.

Informații despre programul detaliat poți găsi pe pagina oficială a evenimentului: http://docandroll.ro/.