Cea mai mare tiroliana din Romania se afla in Brasov (video)

tiroliana

Ați auzit de Canionul 7 Scări? Ați apucat să-i faceți o vizită? Pentru aceia dintre voi care nu știu despre ce e vorba, acesta este un defileu săpat în calcare, undeva în partea vestică a munților Piatra Mare. Numele său vine de la cele șapte trepte cu înălțimi între 2.5 și 15 metri ce se transformă în cascade atunci când volumul de apă al pârâului Șapte Scări este ridicat.

Partea faină aici pe timp de vară e că în Canionul 7 Scări puteți găsi cea mai mare tiroliană din țară, de peste 2 km și cu 23 de trasee diferite, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Cel mai scurt traseu are 47 de metri, iar cel mai lung ajunge până la 273 de metri.

Un bilet aici costă 50 de lei de persoană pentru traseele de adult și 20 de lei pentru cele destinate copiilor. Tiroliana pornește de la canion, urmează traseul drumului forestier din zonă, trece pe lângă o cabană și traversează pârâul Șapte Scări prin mai multe puncte. Tot traseul este prin pădure, astfel că veți putea atinge vârfurile copacilor și privi în jos spre pârâu.

În clipul de mai jos puteți observa ce înseamnă o astfel de experiență și veți regăsi peisajele superbe pe care vă invităm să le descoperiți apoi venind la cea mai mare tiroliană din România.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro