Cetatea Rupea, bijuteria Brasovului atrage mii de turisti lunar

sursa: adrianciubotaru.ro

sursa: adrianciubotaru.ro

Cetatea Rupea, construcția din județul Brașov,  are o vechime de aproape 700 de ani și este una dintre cele mai vechi fortificații din zonă.

Ajunsă o ruină în vremea comunismului, aceasta a fost supusă unui proces îndelungat de reabilitare finalizat în 2013. După trei ani de lucrări, Cetatea are acum atât cele patru turnuri cât și zidurile exterioare refăcute, are un nou drum de acces și o parcare de peste 100 de locuri. Fortăreața este și iluminată pe timpul nopții, astfel că priveliștea este una superbă.

Dacă planul inițial era acela de a aduce 5.000 de turiști pe lună, acum Cetatea se bucură de un număr dublu de vizitatori lunar. Odată pătrunşi în fortăreaţă, turiştii pot admira şi vizita cele patru turnuri impunătoare.

Turnul Porţii avea rol de apărare şi este prevăzut cu guri de scurgere a păcurii. În faţa lui a existat un şanţ adânc care îi impiedica pe atacatori să ajungă la cetate. Turnul Slăninii este şi el o atracţie. Aici erau depozitate rezervele de hrană. Pe ferestrele din piatră se pot vedea cârligele de care era atârnată slănina pentru a fi ţinută la rece pe perioada iernii. Turnul Slujitorilor este cel în care stăteau străjerii care păzeau cetatea, dar şi toţi supuşii în vremea asediilor. Cel mai puternic turn este cel al Cercetaşilor. Este cel mai înalt şi are trei niveluri. Din acest turn, turiştii au o panoramă superbă.

Mai jos aveți și un scurt filmuleț care prezintă cum arată o vizită la Cetatea Rupea: