Ce trebuie sa stii inainte de a vizita cetatile medievale din Brasov

sursa: adrianciubotaru.ro

sursa: adrianciubotaru.ro

Cetățile medievale din județul Brașov sunt unele dintre principalele atracții turistice ale zonei. Râșnov, Făgăraș și Rupea atrag anual peste 600.000 de turiști cu istoria și legendele ce le înconjoară, dar și prin arhitectura specifică.

De altfel Cetatea Râșnov este și cea mai vizitată fortificație din Brașov, cu peste 400.000 de vizitatori anual. Una dintre principalele atracții ale sale este cremaliera, un lift asemeni celor construite în marile castele din Europa. Dacă vrei să te bucuri de o călătorie cu cremaliera trebuie să știi că aceasta costă 12 lei de adult și 6 lei de copil.

De asemenea în cetate veți afla secretele acesteia chiar de la străjerii săi. Unul dintre cele mai mari mistere ale zonei este cel al fântânii despre care legendele spun că ar avea 147 de metri adâncime. Aceleași legende vorbesc despre faptul că fântâna ascunde o comoară, însă nimeni nu a coborât vreodată suficient de adânc pentru a verifica acest lucru.

Cetatea Făgăraș are o istorie de peste 600 de ani, astfel că dacă alegi să-i faci o vizită vei fi transportat în timp, în vremea balurilor medievale organizate de principii Transilvaniei. O vizită la cetate vine „la pachet” cu povești din perioada în care aceasta a fost una dintre cele mai temute închisori comuniste. Dacă ajungi la cetate nu uita să treci și prin Sala Tronului, acolo unde-ți vei putea scrie numele în cartea de oaspeți și vei putea face o fotografie așezat pe zilțuri.

Nu în ultimul rând Cetatea Rupea, una dintre cele mai vechi fortificații din Brașov, a fost refăcută în 2014 de la zero. Aceasta are patru turnuri impunătoare ce ofereau un rol defensiv, iar fiecare poate fi vizitat de către turiști.

Turnul Porții era prevăzut cu guri de scurgere a păcurii, iar în fața sa se afla un șanț ce-i împiedica pe atacatori să ajungă la cetate. Turnul Slăninii servea depozitării rezervelor de hrană, iar pe ferestrele sale din piatră se pot vedea chiar și azi cârligele în care era atârnată slănina pentru a fi ținută la temperaturi scăzute în timpul iernii. Turnul Slujitorilor era locul în care se aflau străjerii și supușii în vreme de asediu, însă cel mai puternic turn era cel al Cercetașilor. Acesta este cel mai înalt, iar de aici turiștii pot admira o panoramă superbă a orașului.

Tu ai apucat să vizitezi cetățile din Brașov? Ce recomandări le-ai da turiștilor care vor ajunge acolo în perioada următoare?