Cum a aratat in ultimul an orasul Brasov din punct de vedere turistic

Sursa foto: brightside.me

În 2017 Brașovul a fost vizitat de aproape 1,25 de milioane de turiști, depășind astfel pentru prima oară din anul 1990 județul Constanța. Acest lucru reprezintă o realizare în special în contextul în care litoralul atrage în fiecare sezon estival un număr semnificativ de oameni.

Cifra este cu 20% mai mare decât cea existentă în 2016 și face din Brașov orașul din România preferat de către turiștii străini. Astfel, dintre cei peste un milion de vizitatori ai săi, aproape 200 de mii au fost străini, făcând din Brașov lider național la acest capitol.

Numărul real al turiştilor este, însă, mult mai mare, deoarece nu toţi turiştii vin prin agenţii.În medie, străinii stau trei zile la Braşov şi cheltuiesc cam 500 de euro pe sejur de persoană. Dintre turiştii străini care vin la Braşov cei mai mulţi sunt nemţi, urmaţi de israelieni şi cetăţeni din Republica Moldova. În municipiul Braşov atracţia principală este centrul istoric, iar în judeţ Branul, Râşnovul şi staţiunea Poiana Braşov.

De altfel Brașovul a fost inclus recent într-un top 15 al celor mai frumoase orașe și destinații de vizitat în Europa făcut de site-ul de călătorii brightside.me. Aceștia numesc orașul drept „Perla Transilvaniei” și îl compară cu un „oraș înghețat din perioada medievală”. Sunt menționate de asemenea cetățile vechi de sute de ani, casele acoperite cu țiglă, dar și turnul cu ceas ce oferă zonei o atmosferă caldă și liniștită.

În completarea articolului îți lăsăm inclusiv un clip video care surprinde frumusețile orașului Brașov.