Cum vor brasovenii sa bata Recordul Mondial la lectura

Doi tineri din Brașov au în plan un proiect inedit pentru anul centenarului Marii Uniri: vor ca alături de brașoveni, dar și de turiștii prezenți în oraș să doboare recordul mondial la lectură. Actualul record e deținut de India și cuprinde 3.071 de oameni.

Acest lucru implică organizarea unei „zile de lectură” aparte exact în centrul orașului, acolo unde ar urma să participe peste 3.000 de oameni care să ajute la doborârea recordului. Până în prezent și-au anunțat deja participarea 1.300 de oameni, în timp de 9.500 și-au arătat interesul față de inițiativă pe pagina de Facebook a evenimentului.

Proiectul a fost deja înregistrat la Cartea Recordurilor, cererea celor doi brașoveni fiind aprobată. Prin demersul lor, cei doi tineri vor să atragă atenţia asupra importanţei lecturii, acum când telefoanele mobile şi televizorul par a fi câştigat lupta cu cărţile.

„Pe 22 Aprilie, cu o zi înainte de Ziua Internaţională a Cărţii ne întâlnim la Modarom şi formăm împreună cel mai mare lanţ de oameni care citesc. Ne vom desfăşura pe toată strada Republicii până în Piaţa Sfatului. Trebuie să aduceţi o carte şi o pernă sau un mic scăunel. La final vom face schimb de cărţi, astfel vom pleca acasă îmbogăţiţi prin ceea ce am reuşit să realizăm, dar şi cu un mic cadou la purtător”, spun organizatorii conform Adevărul.

„Odată găsită plăcerea în lectură, te găseşti şi pe tine şi găsindu-te pe tine vrei să împărtaşeşti acest lucru tuturor, deoarece cărţile sunt oglinzi: vezi în ele numai ceea ce ai deja în tine. Îmi doresc ca lumea să se schimbe prin cultură şi prin iubirea pentru lectură şi în 22 aprilie să facem o a doua Unire, dar de data asta cu istoria învăţată şi cu cărţile în braţe.”

Evenimentul va avea loc în data de 22 aprilie în centrul Brașovului. Participanții vor sta pe scaune și vor avea o carte în mână din care vor citi. Dacă alegi să vizitezi orașul exact în acea zi noi te sfătuim să participi și tu și să ajuți la doborârea recordului mondial.