Documentarul despre Parcul Natural Bucegi, premiat la Gala Ariilor Protejate

sursa foto: thisisnotatrueending.com

sursa foto: thisisnotatrueending.com

Un film de lung metraj despre Parcul Natural Bucegi a fost premiat la prima ediție a Galei Ariilor protejate din România, eveniment găzduit de Brașov, în cadrul proiectului „Manageri eficienți pentru o rețea Natura 2000 eficientă“.

Filmul, care poate fi văzut și pe Youtube sub denumirea de „Parcul Natural Bucegi – Natura la ea acasă“, prezintă munții Bucegi în toate cele patru anotimpuri. „Filmul prezintă modul în care un fotograf vede munţii Bucegi pe timp de primăvară, urcarea unei familii pe munte, pe timp de vară, aspectul munţilor pe timp de toamnă, pentru alpinişti şi iarna, pentru schiori. Este un documentar care prezintă fiecare variantă de Bucegi“, a spus unul dintre administratorii Parcului Natural.

Lung-metrajul despre Parcul Natural Bucegi a câștigat categoria „Natura pentru toți“ la Gala Ariilor Protejate din România. La aceeaşi categorie, însă din rândul scurt metrajelor, a fost premiat filmul „Parcul Natural Comana – Recreere și relaxare“.

Gala Ariilor Protejate din România a avut, la această primă ediție, patru categorii. Categoria „Ariile protejate în sprijinul comunităţilor“ a fost câștigată de Societatea de Geografie Cholnoky Jeno, pentru proiectul de la Corund, în care, pe zona unei arii cu sol mlăștinos, localnicii au fost atrași să participe la construirea unei „proteze“ din scânduri care permite acum trecerea vizitatorilor. Pentru crearea acestui pod, fiecare localnic a participat cu câte o scândură, obținându-se astfel cele 850 de bucăți de lemn, pentru crearea podului de trecere. Proiectul de la Corund este unic în România prin modul de implicare a comunității.

Sursă: monitorulexpres.ro