Festivalul de filme horror Dracula Film revine la Brasov in octombrie

Dracula Film Festival este unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de filme horror din România. Între 12 și 16 octombrie în Brașov va avea loc ediția sa cu numărul patru la Teatrul „Sică Alexandrescu”, la Cinemateca Patria și la Cinema One.

Pentru prima oară în cadrul festivalului, în acest an va avea loc o competiție digitală adresată tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, pasionați de film și de fotografie. Concursul se numește „Dracula Digital” și îi provoacă pe participanți să realizeze un filmuleț de maximum trei minute cu telefonul mobil în orașul Brașov pe o temă aleasă de juriu.

Înscrierile se pot face până pe 30 septembrie pe site-ul www.draculadigital.ro. Între 1 și 7 octombrie pe același site are loc votarea filmelor, urmând ca reprezentanții primelor cinci, în funcție de numărul voturilor obținute să fie invitați la Dracula Film Festival pentru a realiza cu adevărat un film horror, SF sau thriller.

Filmele vor fi proiectate în cadrul festivalului duminică, 16 octombrie, iar premiul acordat este în valoare de 500 de euro. Intrați pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook a festivalului pentru a fi la curent cu noutățile.

dracula film festival