Ce trebuie sa stiti despre evenimentul caritabil Cina pe Intuneric, care va avea loc in Brasov

BlindDinner

„Cină pe Întuneric” este un eveniment caritabil care va avea loc duminică seară, pe 16 octombrie în Brașov, prin care se urmărește încurajarea restaurantelor locale să introducă meniuri scrise în Braille, limbajul nevăzătorilor.

Ideea e în felul următor: participanții la eveniment vor fi nevoiți să ia cina fără a avea vreo sursă de lumină în jur, reproducând exact condițiile pe care le au și cei nevăzători. Mai mult, aceștia vor fi serviți la rândul lor de persoane cu dizabilități vizuale, fiind astfel nevoiți să ceară ajutorul lor pentru a descifra textul Braille de pe meniuri.

Prin încercarea descifrării textului Braille, ne dorim ca participanții să perceapă cât de greu îi este unui nevăzător să facă față cerințelor zilnice fără a avea mijloacele necesare, de pildă accesibilizare în Braille„, a declarat Irina Coşescu, vicepreședintele Asociației “Bastonul Alb”, cea care organizează evenimentul în colaborare cu Asociația de Integrare Socială și Protecția Mediului Feed-Back Brașov.

Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru ca un număr cât mai mare de restaurante din orașul Brașov să fie accesibile nevăzătorilor, adică să aibă meniuri scrise în Braille. De asemenea, dorim ca din fondurile atrase să realizăm panouri inscripționate cu mesajul: Prietenos cu nevăzătorii, pentru localurile care doresc să susțină inițiativa„, a mai declarat Irina Coşescu.

Evenimentul „Cina pe Întuneric” va avea loc pe strada Republicii, iar participarea se face în baza unei rezervări la numărul de telefon 0734010203. Dacă aveți în gând să participați, am fi foarte curioși să ne povestiți ulterior cum v-ați simțit în timpul cinei!

(Sursa foto)