Trei evenimente la care poti participa in acest weekend la Brasov

Brașovul este unul dintre orașele din România în care au loc aproape în fiecare săptămână diverse evenimente; acestea sunt adresate atât localnicilor, cât și turiștilor care vin în număr mare în oraș pentru a asimila măcar o mică parte din cultura locală. Același lucru se întâmplă și în acest weekend, astfel că dacă ai în plan o vizită în Brașov noi îți recomandăm trei evenimente la care ai putea participa.

În zilele de 29 și 30 septembrie la Business Park Brașov are loc prima ediție a Galeriei terapiilor pentru copii cu nevoi speciale, un eveniment unic în România ce va aduce într-un singur loc mai multe oportunități de terapii de recuperare, dezvoltare și integrare a copiilor cu nevoi speciale. În cele două zile vor avea loc conferințe susținute de specialiști din țară, dar și din străinătate, dar și o videoconferință cu Bob Doman de la National Association for Child Development din Statele Unite.

În același timp, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie Centrul Cultural Reduta va găzdui ediția cu numărul șapte a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră Marile Serate Muzicale. Artiști români și străini vor încânta publicul preț de trei seri interpretând lucrări ale unor compozitori precum Beethoven, Mozart, Paganini sau Enescu. Invitații speciali ai Marilor Serate Muzicale sunt soprana Felicia Filip și regizorul de operă Cristian Mihăilescu, în calitate de moderator. În plus, pe scenă vor reveni reputatul pianist italian Bruno Canino, dar și talentatul violonist Mario Hossen, iar intrarea la eveniment va fi gratuită.

Nu în ultimul rând în seara de 30 septembrie începând cu ora 18: 30 va avea loc la Sala Operei Brașov una dintre cele mai populare opere din lume: Carmen, de Georges Bizet. Cu premiera în Paris încă din anul 1875, spectacolul își consuma acțiunea în sudul Spaniei și spune povestea soldatului Don José, care cade în mrejele focoasei țigănci Carmen. Din distribuția spectacolului fac parte Gabriela Hazarian, Liviu Iftene, Paul Tomescu, Maria Petcu-Catrina și Lorand Cristian. Prețul unui bilet este de 20 sau 30 de lei, în funcție de categoria din care face parte.

evenimente brasov