Vara aceasta puteti inscrie fotografiile facute in Brasov la expozitia Orasul Memorabil

sursa foto: historia.ro

sursa foto: historia.ro

În acest an la Brașov va avea loc cea de-a VII-a ediție a expoziției „Orașul Memorabil”. Începută în 2010, expoziția își propune să evidențieze transformările suferite de oraș de-a lungul timpului cu ajutorul albumelor de familie sau cărților poștale.

Dacă aveți fotografii realizate în locuri publice din Brașov (pe străzi, în parcuri, piețe sau clădiri), indiferent de vechimea lor, sunteți invitați să le înscrieți în cadrul expoziției.

Un subcapitol pe care îl deschidem acum este cel al fotografiilor făcute acasă, dar pentru care imaginile trebuie să fie anterioare anului 1990. Fotografiile se pot aduce la sediul nostru pentru copiere, se pot trimite prin poștă sau pot fi scanate și trimise pe e-mail până la data de 31 iulie 2016. Imaginile vor fi selectate pentru expoziţie şi, în paralel, vor fi prezentate pe site-ul proiectului, unde se află acum şi cele din ediţiile anterioare. Toate fotografiile vor fi restituite după copiere”, precizează organizatorii.

Expoziţia de anul aceasta se va desfăşura între 1 și 16 octombrie în Braşov (o parte în aer liber și o parte ca secțiune de interior, cu fotografii originale). Și contribuțiile de anul acesta vor fi răsplătite: la vernisajul expoziției, participanții vor primi ca premiu o fotografie din colecția proprie, reprodusă, mărită și înrămată.

Până în prezent expoziția „Orașul Memorabil” a adunat câteva mii de fotografii cu ajutorul a peste 150 de persoane.