Jocuri de lumini si expozitii de fotografie: festivalul Amural se intoarce in Brasov

Amural, cel mai complex festival dedicat artelor vizuale din România revine în Brașov între 1 și 4 septembrie cu o nouă ediție. Timp de patru zile cei prezenți în oraș vor avea parte de experiențe inedite și vor putea vedea proiecții pe clădiri istorice, video-mapping și expoziții de fotografie, ilustrație, design și pictură.

Nu mai puțin de 80 de artiști își vor prezenta creațiile în locații inedite ale Brașovului. De la Turnul Alb la Turnul Negru, fortificațiile Cetății vor fi ocupate cu fotografii, ilustrații, design și pictură, în timp ce curtea liceului „Aprily Lajos” va găzdui un cinematograf în aer liber, mult mai mare decât cel de anul trecut. În plus, Festivalul Amural vine cu două scene care vor găzdui concerte live pe timpul zilei și petreceri cu muzică electronică noaptea.

„Vom avea la Brașov o nouă ediție a evenimentului care, anul trecut, la prima ediție a fost desemnat cel mai bun festival dedicat artelor vizuale și a câștigat trei dintre premiile culturale ale Consorțiului Corona, respectiv cel pentru debut, pentru expoziție și pentru festivalul anului”, a spus viceprimarul Costel Mihai.

Noutățile acestui an sunt cursul de fotogrammetrie susținut de Etal Inci și Cagri Taskin din Turcia, expoziția „1% Privilege in a Time of Global Inequality”, ce are ca subiect central inegalitatea socială dintre cei mai bogați 1% oameni ai planetei și restul lumii și expoziția foto a lui Andrei Pungovschi, „Copii refugiați”.

Toate activitățile desfășurate în timpul zilei sunt gratuite, însă petrecerile nocturne vor costa 20 de lei fiecare, sau 90 de lei abonamentul pentru toate cele patru zile.

Amural

sursa foto: facebook.com/amuralfestival