Festivalul de la Rasnov isi schimba numele si aduce un documentar in premiera despre Brasov

festival-film-rasnov

Sursa foto: newsbv.ro

Cea de-a noua ediție a festivalului de la Râșnov va avea loc în această vară în perioada 28 iulie – 6 august și va marca trecerea de la fosta denumire „Festivalul de Film Istoric de la Râșnov” la cea nouă: Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov.

Organizatorii justifică această modificare prin domeniile multiple pe care evenimentul le atinge, nu doar al filmului istoric, ci și al educației și artei. „Conceptul nostru este același ca în anii trecuți, cu o combinație de filme, dezbateri, expoziții și concerte”, a declarat directorul Muzeului Județean de Istorie, Nicolae Pepene conform monitorulexpres.ro.

Ediția de anul acesta a festivalului va oferi publicului în premieră documentarul Brașov 1987, despre revolta muncitorilor de la Steagu Roșu din luna noiembrie a aceluiași an. Documentarul este primul realizat în România pe această temă și reprezintă rezultatul unui proiect desfășurat de Muzeul Județean de Istorie alături de cei de la TVR pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la momentul revoltei. Cu ocazia proiecției de la Râșnov va fi prezent și regizorul Liviu Tofan.

Festivalul va avea nu mai puțin de 46 de filme istorice, dezbateri cu peste 40 de invitați, 5 expoziții, 15 concerte și chiar un târg de carte. Cei prezenți vor putea de asemenea descoperi școala de vară dedicată studenților pasionați de istorie, sub tema „Globalizarea populismului”, în timp ce cei mici se vor putea bucura de Clubul de Bandă Desenată.