Gradina Zoologica din Brasov, o atractie turistica si pe timp de iarna

sursa foto: sweetflirt.ro

sursa foto: sweetflirt.ro

Într-o perioadă în care temperaturile de afară amintesc de primăvară și nu de toiul iernii, turiștii aflați la munte găsesc totuși variante de distracție. Una dintre ele poate fi o vizită la Grădina Zoologică din Brașov.

Grădina Zoologică este una dintre atracțiile Brașovului, indiferent de anotimp. Toți iubitorii de animale și de natură, adulți sau copii, sunt atrași în principal de tigrii, lei, maimuțe, urși și reptile.

După o reabilitare de patru ani, timp în care administratorii parcului zoologic au construit un planetariu, o panoramă de unde pot fi priviți leii și tigrii, locuri de joacă pentru copii, grădina a fost redeschisă toamna trecută.

În total la grădina zoologică sunt aproape 350 de animale, din 72 de specii diferite, iar de întreținerea lor se ocupă 15 îngrijitori. Numărul vizitatorilor crește în fiecare an.

Avem vizitatori; este o perioadă destul de caldă și vrem să avem cât mai mulți vizitatori. Cam 220.000 de vizitatori am avut anul acesta în medie, iar de anul trecut, din octombrie și până în prezent sunt 280.000 de vizitatori„, spune Alin Pînzaru, director Grădina Zoologică Brașov.

De săptămâna trecută, în incinta grădinii zoologice a fost deschisă și o cofetărie unde mobilierul are forma animalelor din parc. Parcul zoologic este deschis în fiecare zi și în perioada sărbătorilor. Prețul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.

sursa: digi24.ro