Inscrierile la competitia Brasov Heroes sunt deschise pana pe 20 august

sursa foto: monitorulexpres.ro

sursa foto: monitorulexpres.ro

Înfiinţată oficial în 2015, prin efortul a 13 membri fondatori şi după derularea unor proiecte de amploare pentru strângerea de fonduri necesare constituirii, Fundaţia Comunitară Braşov îşi începe în forţă activitatea cu organizarea celei de-a doua ediţii Brașov Heroes, ce urmează a avea loc în data de 18 octombrie 2015.

Pornind de la principiul valabil atât în viaţa cât şi în sport, „Împreună trecem mai uşor peste obstacole”, Braşov Heroes este atât un eveniment sportiv cât şi un mecanism de mobilizare de fonduri pentru susţinerea unor cauze din comunitatea locală. Competiţia sportivă, sub forma unei curse cu obstacole, aduce la start alergători care aleg o cauză spre care direcţionează 50% din taxa de participare. În acelaşi timp, alergătorii îşi mobilizează colegii şi prietenii să îi susţină donând către proiectul ales.

Prima ediţie Braşov Heroes a reuşit să aducă împreună 13 organizaţii locale, 320 de alergători, 150 de donatori, 10 companii partenere care au strâns împreună 45.000 de lei pentru desfăşurare unor proiecte de educaţie, cultura, mediu şi social.

Dacă la prima ediţie, din 2014, cauzele înscrise au fost propuse exclusiv de organizaţii non-guvernamentale locale, în acest an organizatorii încurajează şi grupurile de iniţiativa informale să înscrie proiecte. Iniţiativele informale pot fi grupuri de minim 3 prieteni, vecini, colegi sau colaboratori care nu au o formă juridică de constituire ci se reunesc pentru un proiect specific pentru care vor strânge fonduri la Braşov Heroes.

Proiectele cu care pot aplica pot fi nenumărate, de la înfrumuseţarea unei zone din jurul blocului, la construirea unui spaţiu de relaxare pentru vecini, organizarea unui festival al cartierului, activităţi care încurajează viaţa sănătoasă şi sportul etc. – este nevoie doar de puţină creativitate, curaj şi mobilizare pentru a deveni eroii propriei comunităţi.

Astfel, organizaţiile locale sau grupurile de iniţiativă sunt invitate să aplice la Brașov Heroes cu proiecte care au impact în comunitate până cel târziu în 20 august, ora 17.00. Formularul de aplicaţie poate fi accesat la acest link: https://docs.google.com/forms/d/15qoNt1sCoc1m2dpreBoQFcR7gpzt3Uq_lStvoBcZzrQ/viewform