Istoria statiunii Poiana Brasov

Poiana-Brasov-cca-1946

Poiana Brasov vazută de pe culmea Crucurului, cca 1946.

Poiana Brașov este o stațiune precare poate fi asemănată cu un orășel. Deși este de mărime mică și are doar 500 de localnici, stațiunea este întotdeauna plină de turiști și iubitori ai naturii și sporturilor de iarnă.

Poiana este atestată documentar încă din anul 1427, datorită activităților de oierit care aveau loc aici. În timp, a început să fie frecventată pentru drumeții și practicarea sporturilor de iarnă. În 1895 câțiva schiori au urcat pentru prima oară pe masivul Postăvaru, iar în 1906 a avut loc primul concurs de schi din România. Tot în același an, Poiana Brașov este atestată oficial stațiune turistică de schi.

În anul 1951 a avut loc prima ediție a Jocurilor Internaționale de Iarnă a Studenților, iar în localitate s-a construit un hotel modern și primul teleferic, cu o lungime de 2150 de metri și cu scopul de a uni Poiana Brașov de Postăvarul.

Astăzi stațiunea este o locație aleasă pe parcursul tuturor anotimpurilor. Există pensiuni, hoteluri, o biserică, pârtii, terenuri de sport și alte facilități pentru a avea o experiență nemaipomenită. Vouă ce vă place cel mai mult la stațiunea Poiana Brașov?

sursă foto

sursă info 1, 2