Proiectul cultural Istorie si Muzica are loc in aceste zile la Cetatea Fagarasului

Între 9 și 12 august Cetatea Făgărașului va găzdui proiectul „Istorie și muzică”, unde vor fi organizate diverse evenimente, expoziții, lansări de carte sau conferințe, precum și concerte de muzică clasică.

Acesta își propune să prezinte publicului larg diverse evenimente istorice, precum lupta de rezistență anticomunistă din zona Munților Făgăraș, fenomene din viața culturală cum ar fi transformarea artei în propagandă politică sau suprimarea libertății de exprimare. Pentru a se recrea imaginea României din prima parte a perioadei comuniste vor fi folosite documente și fotografii din cadrul arhivei CNSAS, Arhivelor Naționale ale României, dar și arhive personale.

Proiectul vrea de asemenea să promoveze muzica clasică în rândul tinerilor, în special în Făgăraș, acolo unde conexiunea dintre publicul larg și acest segment muzical este îngreunată de lipsa unei filarmonici. La Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat” vor fi organizate și lansări de carte pe durata celor patru zile de desfășurare a evenimentului „Istorie și muzică”.

Evenimentul are parte de intrare liberă pentru toată lumea, iar programul complet poate fi consultat pe site-ul fagarasultau.ro. Dacă ai în plan să-ți petreci timpul în aceste zile în zona Făgărașului poate vrei să iei în considerare și vizitarea acestuia pentru a-ți îmbogăți cultura generală și a descoperi noi aspecte ale istoriei și valorilor românești.

sursa foto: turistintransilvania.com

sursa foto: turistintransilvania.com