Un jurnalist neozeelandez a vizitat Transilvania si a laudat orasul Brasov

sursa foto: stuff.co.nz

sursa foto: stuff.co.nz

Rhiannon Edwards este o jurnalistă de origine neozeelandeză pasionată de călătorit. În descrierea sa de pe site-ul britanic The Telegraph ea spune că „cea mai tare experiență pe care a avut-o a fost atunci când a trebuit să doarmă în salonul de evenimente al unui hotel de cinci stele din China deoarece nu și-a putut permite un pat.”

Alături de soțul ei, Rhiannon a făcut un tur al Transilvaniei și a povestit ulterior experiența pe site-ul stuff.co.nz. Dacă în primele zile cei doi au vizitat orașe precum Cluj sau Sighișoara, dar și satul Cund, în cea de-a patra zi au ales să se bucure de experiențele oferite de Brașov. Deși planul lor era să-și încheie aventura în București, faptul că mai aveau două zile la dispoziție și că Brașov era un oraș lăudat în mod special pe internet i-a făcut să aleagă acest loc pentru un penultim popas.

Rhiannon povestește despre momentul în care a zărit numele orașului cum iese din Muntele Tâmpa, amintindu-i de Hollywood, dar și despre bastioanele ce înconjoară zona, ridicate de saxoni. Jurnalista amintește în articolul ei despre Biserica Neagră, precum și despre Castelul Bran și spune că la finalul călătoriei s-a întrebat chiar dacă ar trebui să renunțe la zborul către casă și să se întoarcă pe meleagurile Transilvaniei.

Aceasta nu este prima oară când Brașovul este lăudat în presa internațională; Michael Portillo l-a promovat în trecut chiar pe BBC, în cadrul unui episod din seria de documentare „Great Continental Railway Journeys”, iar jurnaliștii de la The Telegraph recomandau stațiunea Poiana Brașov pasionaților de schi.