Voi stiti legenda Pietrelor lui Solomon?

sursa foto: ghidturciagrecia.wordpress.com

sursa foto: ghidturciagrecia.wordpress.com

Atunci când regele maghiar Solomon era fugărit de urmăritori, acesta a ales să sară cu calul său peste o vale ce străbătea două stânci, undeva în nord-vestul Masivului Postăvarul. Gestul de curaj al regelui l-a scăpat de inamici, însă mai mult decât atât, a reușit să dea numele uneia dintre cele mai frumoase zone din Brașov.

„Pietrele lui Solomon” este denumirea pe care acea vale a căpătat-o în urma mitului amintit anterior. Situată la marginea municipiului Brașov, într-un amfiteatru natural, zona cu pricina a căpătat în timp un interes turistic deosebit.

Valea este încadrată de stânci înalte ce oferă turiștilor iluzia că s-ar putea prăbuși în orice clipă. Din contră chiar, acestea sunt preferate de alpiniști pentru escaladă, pentru că pot fi parcurse trasee cu diverse grade de dificultate.

Valea de la marginea muntelui este amenajată cu grătare în piatră, mese și bănci din lemn masiv, dar și un loc de joacă pentru copii. De la Pietrele lui Solomon, pe un drum forestier, ușor de parcurs, cu multă umbră, se ajunge în Poiana Mică, după care tot prin pădure, în Poiana Brașov.

În vecinătatea acestei zone se află câteva obiective turistice de interes, precum Biserica Sf.Nicolae, în vecinătatea căreia se află mormântul lui Nicolae Titulescu și Muzeul Primei Școli Românești. De asemenea, în apropiere se află și Poarta Ecaterinei, construită în secolul al XVI-lea între Bastionul Fierarilor și Bastionul Țesătorilor, cu rol principal de acces al locuitorilor din Schei.

Turiștii care se află în centrul Brașovului și doresc să ajungă mai repede la Pietrele lui Solomon pot lua un autobuz special ce circulă pe traseul Livada-Poștei – Pietrele lui Solomon.