Locuri de vizitat in Romania in vara 2015

1. Sighișoara

sighisoara

1. Sighișoara

Orașul a fost fondat de către artizani și mercanți nemți, cunoscuți ca fiind saxonii transilvaniei. Sighișoara este caracterizată ca fiind un mic oraș tipic medieval, care a jucat timp de câteva secole un rol important din punct de vedere strategic și al comerțului. De la începutul anilor 90 a fost înclusă în patrimoniul UNESCO și în fiecare vară este vizitată datorită evenimentelor și festivalurilor culturale care sunt organizate.

 

 

de pasti in delta dunarii

2. Delta Dunării

Apa fluviului care traversează  4 capitale europene se varsă în România, în Marea Neagră. Delta Dunării este cea mai mare și cea mai conservată deltă din europa.  Poți găsi peste 300 de specii de păsări și 45 de tipuri de pești. De asemenea, în pădurea Letea ai ocazia să vezi cum trăiesc cei 2500 de cai sălbatici din Delta Dunării.

 

 

bucuresti-optimist-1 3. București

Considerat în trecut un oraș gri și neprietenos, în momentul de față orașul București este una dintre cele mai interesante capitale din Europa. Centrul Vechi a fost recondiționat și la orice colț poți găsi o cafenea în care te poți bucura de o cafea, un pub, o cofetărie sau un restaurant unde să iei masa. Pentru iubitorii de arta există zeci de opțiuni, câteva dintre ele fiind: Muzeul Național de Artă, Opera, Muzeul de Istorie și Ateneul.

 

a0d047_dc29cd2b3c03890c22795400c1bab784   4. Sfinxul 

La 15 minute cu telecabina de Bușteni, prin munții Bucegi, la 2216 metri, poți găsi maiestoul Sfinx românesc. Prima fotografie a acestuia datează din 1900, însă doar în anul 1935 acesta a fost denumit astfel de către profesorul Alexandru Bădăuță. Piatra din care este format sfinxul s-a format în perioada cretacică, aproximativ 90-96 de milioane de ani în urmă, iar procesul de eroziune a munților Bucegi a început acum aproximativ 10.000 de ani. Deși are forma unei sculpturi artistice, geologii sunt siguri de faptul că Sfinxul are astăzi această forma din cauza eroziunii provocate de apă și vânt.

gaspar-serrano-castelul-peles-7 4. Castelul Peleș

La 20 de minute de centrul orașului Sinaia, Castelul Peleș este unul dintre cele mai magice castele din Transilvania. Primul care a avut încălzire proprie și electricitate, este cunoscut ca fiind reședința de vară a monarhului român, Regele Carol I. Astăzi este un muzeu deschis publicului larg.

 

 

Sibiu-3

5.  Sibiu 

Fostă capitală europeană a culturii (anul 2007), Sibiu este cunoscut ca fiind cel mai frumos oraș din România. Cu sute de evenimente culturale în fiecare an, Sibiu este un oraș de către de poți îndrăgosti imediat. Doar acordă-i 4-5 zile pentru a-l explora așa cum trebuie.

 

 

NmYwYjAzMDQyYWVjNWNhOTNiYzY5Y2QzOTQ1MzgwMWfoto_72337 6. Peștera Urșilor

Peștera Urșilor este localizată în partea de vest a munților Apuseni. Se numește astfel datorită mulțimii de oase descoperite, aparținând unei specii de urs preistoric (ursus spelaeus). Această este structurată pe 3 galerii vizitabile: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racoviță și Galeria Lumânărilor.

 

 

castelul_bran2 7. Castelul Bran

Cunoscut ca fiind Castelul lui Dracula, acesta este locul care l-a inspirat pe scriitorul Bram Stocker în a scrie cartea care a devenit ulterior atât de faimoasă. În momentul de față castelul este deschis către turiști, având expoziții de artă și mobilă de pe vremea Reginei Maria.

 

 

Tu în care dintre aceste locuri ți-ai dori să ajungi vara asta? Dacă mai ai și alte sugestii le așteptăm într-un comentariu.

 

sursă info

sursă foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8