Britanicul Michael Portillo strabate Romania cu trenul si promoveaza Brasovul pe BBC

michael portillo

sursa foto: bzb.ro

Michael Portillo este un fost ministru britanic devenit între timp jurnalist, ce lucrează în prezent la seria de documentare „Great Continental Railway Journeys” pentru BBC.

În călătoria sa, Michael Portillo se folosește de ghidul turistic „Continental Railway”, editat în 1913 de George Bradshaw. Acesta prezintă cele mai importante destinații turistice europene ale vremii, unde se putea ajunge pe calea ferată. Printre acestea se află și România.

Portillo își începe călătoria prin țara noastră din Brașov, acolo unde remarcă în special centrul istoric. Următorul obiectiv turistic vizitat este Castelul Bran, acolo unde e întâmpinat de legenda lui Dracula și de detaliile poveștii lui Bram Stocker. În voiajul său urmează rezervația de urși de la Zărnești și Castelul Peleș din Sinaia.

Pe parcursul documentarului britanicul ajunge la prima rafinărie de petrol din lume, de la Ploiești, stă de vorbă cu violonistul Alexandru Tomescu la București și vizitează Cazinoul și Portul din Constanța.

Episodul în care Portillo vizitează România deschide sezonul cu numărul cinci al seriei „Great Continental Railway Journeys” și a fost difuzat pe BBC în data de 20 septembrie 2016.