O noua stagiune a Operei din Brasov debuteaza in weekend in Piata Sfatului

Opera Brașov

sursa foto: opera-brasov.ro

Înființată în 1953 sub titulatura de Teatru Muzical, Opera Brașov își începe în această toamnă cea de-a 65-a stagiune. Aceasta va debuta în weekend, pe 9 septembrie, atunci când Piața Sfatului va găzdui de la ora 19 concertul extraordinar „Farmecul Operei”, dedicat Fecioarei Maria, ocrotitoarea orașului.

Concertul susținut de soliștii, corul și orchestra Operei Brașov va parcurge opere celebre compuse de Verdi, Strauss, Mascagni sau Kalman, precum și creații românești. Printre titlurile pe care le puteți asculta sâmbătă în Piața Sfatului se numără Rigoletto, Il Trovatore, Voievodul țiganilor, Contesa Maritza, dr și mult așteptata premieră a acestui sezon, opera Bal mascat. Intrarea la eveniment va fi liberă.

De asemenea luna octombrie va fi dedicată exclusiv celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet din Brașov, iar programul din luna septembrie al Operei poate fi consultat pe site-ul oficial al acesteia.

Brașovul este unul dintre acele orașe ale României ce a ales întotdeauna să pună accent pe cultură prin evenimentele sale, iar noi credem că participarea la unul dintre spectacolele Operei este un aspect ce trebuie bifat de fiecare turist în parte, în special datorită istoriei de peste 60 de ani de care se bucură instituția de față.

Pentru cazare în Poiana Brașov te invităm să consulți ofertele noastre speciale, iar pentru a fi la curent cu evenimentele ce au loc în Brașov și în împrejurimi îți recomandăm să urmărești constant blogul nostru și pagina de Facebook Rizzo Boutique Hotel.