A mai ramas o luna pana la aprinderea ornamentelor de iarna in Brasov

sursa foto: sharethis.ro

6 decembrie, ziua lui Moș Nicolae este în acest an ziua în care ornamentele de iarnă vor fi pornite în Brașov. Luminile ce vor colora centrul vechi al orașului vor fi colorate în roșu, auriu și argintiu, în timp ce în jurul bradului urmează să fie amenajată și o zonă specială pentru fotografii.

„Având în vedere faptul că în fiecare an brașovenii și turiștii se fotografiază alături de bradul de Crăciun, în acest an vom amenaja o zonă destinată fotografierii, unde vom încerca să aducem două elemente noi: un jilț al Moșului Crăciun, încadrat de două figurine-soldat din Spărgătorul de nuci și o carte de povești luminoasă, care va purta logo-ul deja cunoscut al evenimentelor de iarnă Brașov – oraș din poveste”, a declarat administratorul public al municipiului, Miklos Gantz conform Adevarul.ro.

Tema de anul acesta este „Spărgătorul de nuci”, aspect ce reiese din faptul că Moș Crăciun va fi păzit în Piața Sfatului de doi soldați construiți după personajele din celebra operă. De asemenea, îngerașii care puteau fi găsiți până anul acesta la intrarea pe strada Republicii vor fi înlocuiți în această iarnă de alți doi soldați din povestea „Spărgătorul de nuci”.

Pe lângă bradul care urmează să fie amplasat în Piața Sfatului, în perioada sărbătorilor de iarnă aici va avea loc și Târgul de Crăciun, în timp ce cei nouă stâlpi de iluminat public vor fi împodobiți astfel încât să semene și ei cu niște brazi. Autoritățile au de gând să aducă un brad inclusiv în Piața George Enescu.

Noi suntem curioși ce părere aveți voi despre modificările făcute anul acesta cu ocazia sărbătorilor de iarnă și despre tema aleasă, cea inspirată din opera „Spărgătorul de nuci”.