Partia Lupului este prima din Poiana Brasov pe care se va putea schia

sursa foto: amfostacolo.ro

sursa foto: amfostacolo.ro

Începând cu data de 11 decembrie, tunurile de zăpadă din vârful Masivului Postăvarul funcționează la capacitate maximă. Administratorul public al Brașovului, Miklos Gantz, a precizat că în ultimele zile, în Postăvarul temperaturile au coborât sub zero grade, iar prognoza meteo pentru următoarele zile anunță tot zile destul de friguroase în vârf de munte.

„Au fost temperaturi de minus 5 grade Celsius, respectiv temperaturi optime pentru a putea produce zăpadă artificială în zona Postăvarul. Instalațiile vor funcționa la capacitate maximă și sperăm să reușim înzăpezirea primei părți a Pârtiei Lupului, care este deservită de telescaunul cu șase locuri”, a explicat Miklos Gantz.

În prezent, pe vârful masivului Postăvarul mai sunt doar petece din zăpada căzută acum două săptămâni, astfel că nu se putea schia. Pârtia Lupului este la o altitudine de 1.703 metri și este destinată doar schiorilor experimentați (gradul de dificultate fiind dificil), având o lungime totală de 2,6 km, la o diferență de nivel de 728 de metri și o lățime medie de 28 de metri.

Vom produce cât mai multă zăpadă artificială pentru a putea face și rezerve, care ne sunt necesare pentru crearea pantelor și umplerea denivelărilor care apar. Încă de acum două săptămâni am făcut testele pentru instalațiile de producere a zăpezii artificiale, care funcționează corespunzător și avem o rezervă suficientă de apă în bazin„, a subliniat administratorul public al Brașovului.

După ce se va așterne un strat suficient de omăt, ratracurile se vor pune pe treabă pentru a-l bătători și a crea condițiile optime pentru schi. Deocamdată, în partea de jos a stațiunii, respectiv pe Pârtia Bradul, nu este zăpadă, din cauză că vremea este ceva mai caldă, astfel că nici tunurile de zăpadă nu pot fi pornite. În total, în Poiana Brașov sunt 24 de km de pârtii.

sursa: bizbrasov.ro