S-a deschis una dintre cele mai spectaculoase partii din Poiana Brasov

partie-poiana-brasov

Sursa: Primăria Brașov

Chiar dacă majoritatea pârtiilor din Poiană s-au deschis încă din decembrie, au existat porțiuni închise pe toată durata sărbătorilor. Astăzi s-a deschis una dintre cele mai râvnite pârtii pe care le oferă domeniul schiabil din Brașov: este vorba de cea numită „S-ul mare”, din masivul Postăvarul.

Ultima oară când aceasta a fost oficial deschisă pentru turiști a fost în sezonul de iarnă 2012 – 2013, iar faptul că utilizarea ei necesită amenajări speciale a făcut-o să rămână închisă mai mult timp. Porțiunea de pârtie „S-ul mare” face parte din categoria celor cu grad ridicat de dificultate, alături de restul pârtiei Lupului (din care face parte) și de pârtiile Subteleferic și Kanzel.

În acest moment stratul de zăpadă ce acoperă pârtiile din Poiana Brașov este între 100 și 120 de cm în partea superioară a domeniului schiabil și între 80 și 120 de cm în partea inferioară. Dacă aveți în plan să ajungeți pe pârtii în următoarele zile trebuie să știți că printre instalațiile de cablu funcționale în Poiană se numără telecabina Kanzel, telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia, telescaunul Lupului, teleschiul Bradul și teleschiul Stadion.

Pentru a vă face o idee despre cum arată pârtia S-ul mare, sau cel puțin cum arăta ea ultima oară când a fost deschisă, puteți urmări clipul de mai jos.