În weekend a avut loc petrecerea ce a încheiat cel mai bun sezon de schi din ultimii 5 ani

sursa foto: newsbv.ro

sursa foto: newsbv.ro

Ne apropiem de sfârșitul lui martie, însă în timp ce soarele se chinuie să-și facă apariția în mai multe colțuri ale țării, pe pârtiile din Poiana Brașov este încă zăpadă. Da, exact, zăpadă! Iar acest weekend a fost considerat oficial ultimul weekend al sezonului de schi de anul acesta, cel mai bun din ultimii 5 ani.

Bineînțeles că după o iarnă așa frumoasă și plină de aventuri pe pârtie era necesară și o petrecere care să concludă totul așa cum se cuvine. Tocmai de aceea turiștii care au fost prezenți sâmbătă pe pârtiile din Poiana Brașov au fost serviți cu vițel la proțap. În acest sens a fost pregătit un vițel de 170 de kilograme, în timp ce de distracție și muzică bună s-au ocupat DJ-ii de la Virgin Radio România.

Cu toate astea, chiar dacă petrecerea de sfârșit s-a consumat, toate pârtiile din Poiana Brașov sunt încă practicabile, iar stratul de zăpadă măsoară între 60 și 80 de centimetri. Acestea vor rămâne deschise atâta timp cât vremea va fi de partea turiștilor amatori de schi inclusiv pe perioada primăverii.

Conform cifrelor oferite de administrația domeniului schiabil din Poiana Brașov în perioada 1 – 15 martie au fost înregistrate peste 100.000 de urcări pe pârtii, mai mult decât dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. La datele ce fac din acest sezon unul deosebit a contribuit și faptul că pârtiile au fost deschise mult mai devreme la sfârșitul lui 2016, astfel că după doar o lună numărul turiștilor care au ales să schieze trecuse deja de 400.000.

În plus, așa cum am anunțat și noi, faptul că în acest an a fost deschisă pârtia S-ul Mare după patru ani a crezut nivelul de interes al turiștilor pentru atracțiile din Poiana Brașov.

Ați apucat să ajungeți pe pârtie în această iarnă? Suntem curioși cu ce amintiri ați plecat și ce impresie v-a lăsat sezonul ce abia s-a încheiat.