O plimbare prin Parcul Rudolf din Brasov…

sursa foto: bimturism.ro

sursa foto: bimturism.ro

Atunci când ajungem în Brașov ne gândim de obicei să vizităm Piața Sfatului sau Biserica Neagră, simboluri ale orașului. Pornind la drum către obiectivele turistice pe care ni le-am propus simțim nevoia, mai ales în timpul sezonului cald, de un popas pe o bancă într-un parc, poate savurând o înghețată.

Parcul Rudolf din Brașov este unul dintre cele mai vechi obiective turistice ale orașului: are o istorie de mai bine de 100 de ani, primele fotografii cu acesta datând încă din anul 1.903. Chiar dacă parcul a fost distrus în întregime în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, acesta este foarte frumos amenajat în prezent.

Centrul de interes este fântâna arteziană ce a fost reconstituită întocmai după fotografii vechi ce-i prezentau originea. Are o înălțime de aproximativ 2,5 metri și este ornată cu elemente decorative bogate, turnate în bronz. Înainte să ajungă în parc, fântâna originală s-a aflat în fața liceului „Andrei Șaguna” începând cu anul 1885.

La sfârșitul secolului XIX zona unde este acum Cercul Militar era cunoscută ca locul de promenadă al brașovenilor. Acesta era mărginit de Aleea Rudolf, numită astfel după numele prințului moștenitor al monarhiei austro-ungare, mort în 1889, la Mayerling. Parcul Rudolf se află pe strada Eroilor, în apropierea Casei Armatei.