Poiana Brasov e pregatita pentru un nou sezon de iarna

sursa foto: jugendstube.ro

sursa foto: jugendstube.ro

Zăpada căzută în ultimele zile la munte i-a adus deja în zona Masivului Postăvarul pe împătimiții sporturilor de iarnă. Chiar dacă pârtiile nu sunt încă deschise oficial, schiorii experimentați au făcut deja primele coborâri. Administratorii așteaptă să mai ningă, iar temperaturile sa fie suficient de scăzute, pentru a putea porni tunurile de zăpadă artificială.

În Poiana Brașov, stratul de zăpadă a ajuns la 15 centimetri grosime, iar pe pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvarul, chiar și la 25.Am montat toate sistemele de siguranță, balizele și indicatoarele necesare„, a declarat Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil din Poiana Brașov.

Pentru moment, în Poiana Brașov este deschisă o singură linie de telecabină. La toate celelalte instalații de transport pe cablu se fac încă probe și reglaje.

Instalațiile pentru producerea zăpezii artificiale şi utilajele pentru bătătorirea acesteia au fost verificate și sunt pregătite pentru începerea sezonului de iarnă. Administratorii pârtiilor spun că au nevoie doar de temperaturi sub minus 2,5 grade Celsius pentru ca tunurile de zăpadă să poată fi puse în funcțiune.

O veste bună este că tarifele sunt aceleași ca și anul trecut. O urcare cu telecabina va costa 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Poiana Brașov are pârtii în lungime totală de 24 de kilometri, pentru toate gradele de experiență, de la începători până la avansați și profesioniști.