Poiana Brasov este recomandarea britanicilor de la The Telegraph pentru turistii straini

sursa foto: telegraph.co.uk

sursa foto: telegraph.co.uk

Jurnaliștii de la The Telegraph promovează stațiunea Poiana Brașov, recomandând-o schiorilor care doresc să aibă parte de o experiență frumoasă și ieftină în același timp.

Potrivit cotidianului britanic, Poiana Braşov este singura staţiune din România care reprezintă o atracţie pentru străini, deoarece are pârtii multe şi este aproape de Castelul Bran şi de oraşul medieval Braşov.

Pe lista punctelor forte ale stațiunii se găsesc cei 25 de kilometri de pârtii de schi de diferite dificultăți, dar și alte activități. Faptul că Poiana Brașov este aproape atât de Castelul Bran, cât și de orașul medieval Brașov este un nou plus în vederea atragerii turiștilor străini.

De asemenea, jurnaliștii susțin că stațiunea este o alegere bună deoarece hotelurile sunt la baza versanților, iar standardul de cazare și calitatea mâncării sunt destul de ridicate. „Brașovul are magazine ieftine, o biserică din secolul 15 și o viață de noapte antrenantă„, mai spun britanicii.

25 de kilometri de pârtii nu sună prea mult, dar e aproape dublu față de acum cinci ani. Zona de schi este pentru începători şi pentru intermediari – cele 12 pârtii sunt suficiente pentru începători timp de o săptămână. Lecţiile sunt ieftine şi standardul de predare (de obicei, în limba engleză) în toate cele trei școli de schi este mare.

În Poiană se va schia, în această iarnă pe pârtia Drumul Roşu (5,8 kilometri), pe pârtia Lupului (2,62 kilometri), pe Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri), toate considerate dificile. Pârtiile de dificultate medie sunt Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), iar cele de dificultate ușoară, Bradul (0,50 kilometri) și Stadion (0,10 kilometri).